Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Schnitzel

1 product


  • Waards varken - Schnitzel gepaneerd - bovenbil Waards varken - Schnitzel gepaneerd - bovenbil

    Waards varken Waards varken - Schnitzel gepaneerd - bovenbil

    16 reviews

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    BEEFEXCLUSIEF SCHLEMMER SCHNITZEL Het is weer schnitzeltijd en we vonden een mooi recept van Rudolph van Veen op 24 kitchen.Uiteraard maken wij deze wel gewoon op de Big Green Egg.De SCHLEMMER SCHNITZEL! Schlemmer zou staan voor smulpaap, nou dat komt goed van pas. Om te beginnen snijden we de ui, paddestoelen en de knoflook. Dan schillen we de winterpeen en snijden deze in blokjes.Het blijft natuurlijk outdoorcooking dus het mag allemaal best lekker grof. We stoken de Big Green Egg goed op en plaatsen de Duch Oven er in. Als deze goed op temperatuur is doen we er wat olie in en de ui, gehakt en knoflook. Dit braden we even aan dan gaan de paddestoelen er bij en de winterpeen.We malen er wat chili flakes over en weer even lekker doorbraden, dan gaan de tomaten erbij. Wij kozen voor een blik ontvelde POMODORI tomaten die we grof in stukken hebben gesneden.Zonder wijn kan het natuurlijk geen dag worden dus schenken we royaal witte wijn erbij en voegen nog wat zout toe.Het is een mooi los recept, dus je kan met de vulling variëren zoveel je wilt. We doen de Big Green Egg dicht en laten de saus lekker door pruttelen, af en toe even door roeren. Als de saus wat ingekookt is en de peen mooi beetgaar halen we de Dutch Oven er uit en zetten deze weg met de deksel er op. Dan plaatsen we de 2 skillets ofwel gietijzeren pannetjes op het rooster. Als deze goed warm zijn gieten we hier royaal olijfolie in.We malen nog wat chili flakes over de gepaneerde schnitzels en drukken dit wat aan. Dan gaan de schnitzels in de pannetjes. Als beide kanten een mooi kleurtje hebben halen we de skillets er uit en scheppen wat uitgelekte saus over de schnitzels. Wees weer niet te zuinig.Ondertussen plaatsen we alvast de platesetter (conveggtor) en brengen de BGE weer richting de 180-200 gr. We leggen per schnitzel 2 plakken jonge Goudse kaas op de saus en plaatsen de skillets terug. In de winkel hebben we schitterende rooster verhogers (eggspander), die waren we helaas even vergeten mee te nemen. Maar met wat improvisatie kunnen we de schnitzels toch mooi boven elkaar plaatsen. We laten de schnitzels 10 minuten liggen tot de kaas mooi gesmolten is, halen de skillets er uit en strooien er wat fijngesneden peterselie over.De Schlemmer Schnitzel eten wij direct uit het pannetje, eventueel kan je er nog wat aardappelen bij maken. www.BEEFEXCUSIEF.nl - Good Friends, Good Food, Good Times! Ingrediënten: 2 Gepaneerde Schnitzels• 1 ui• 250 g champignons en/of cantarellen• 1 winterpeen• 100 g rundergehakt• 400 g tomatenblokjes• 100 ml witte wijn• olijfolie om in te bakken• 4 plakken jonge kaas   UBUNGSSCHNITZEL MIT FLAMBIERTE PILZEN UND ZWIEBEL. Zo de feestdagen liggen weer achter ons en we horen overal ineens enthousiaste verhalen over sneeuwhoogtes in de Alpen.De komende weken gaat Nederland weer massaal op de wintersport en dus aan de schnitzel.Natuurlijk moet je nooit ongeoefend op wintersport gaan vanwege het risico op blessures.Dus leveren wij mooie grote schnitzels van het Waards varken om alvast te trainen. Misschien een half litertje bier erbij? Bestel hier je originele wintersport trainingsschnitzel:  HEUTE IST SCHNITZELTAG! Zigeunerschnitzel met zelfgemaakte zigeunersaus   Wie kent ze niet, die schnitzels in een Duits- of Oostenrijks dorpsrestaurant? Ze zijn echt super. Niet zo’n zuinig lapje wat je normaal in Nederland koopt, maar een echte Schnitzel. Mooi dun en zo groot dat hij niet op je bord past, geserveerd met citroen en een ruime hoeveelheid zigeuner- of Jägersaus.   DE ECHTE SCHNITZEL, WIJ HEBBEN HEM NU!En hebben ze uiteraard eerst zelf klaargemaakt om te proeven. Onze schnitzels komen van ons WAARDS VARKEN. Mooi gepaneerd, 350 gram en ca. 35 cm groot. Waards Varken is een KDV varken, dit staat voor Keten Duurzaam Varkensvlees.   http://www.beefexclusief.nl/waards-varken-schnitzel-gepaneerd.html?id=80188262&quantity=8   2 Schnitzels in 1 pan ga je niet redden, dus of 2 flinke pannen gebruiken of om de beurt bakken. Ze zijn tenslotte zo klaar.   Na even Googlen vonden we voor de saus zo'n mooi recept bij ‘demandiekokenkan.nl’ dat we deze maar meteen vrijwel 1:1 zijn gaan maken.   Zigeunersaus: 1 rode paprika grof gehakt 1 groene paprika grof gehakt 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder 3 zoetzure augurken in plakjes 2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden 1 sjalotje 75 gram champignons grof gehakt 1/2 groentebouillonblokje 250 ml kokend water 1 blikje tomatenpuree a 70 gram 5 el ketchup 1/2 rode peper in ringetjes Appelazijn 1 theelepel maizena   Voor de schnitzels: 2 WAARDS VARKEN SCHNITZELS Grote klont roomboter (60 gram) Zout Peper Olijfolie   De saus: Hak de paprika’s grof, snijd de knoflook, peper en augurk in plakjes en snijd de champignons. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak voor circa 4 minuten. Voeg daarna de gerookte paprikapoeder toe en een scheutje appelazijn. Roer door en voeg de tomatenpuree toe. Bak een minuut mee en roer door.   Verkruimel het bouillonblokje en voeg 250 ml water toe. Zet het vuur middelhoog. Breng de saus aan de kook, voeg de ketchup toe en roer door. Zet het vuur laag. Laat nu 5 minuten zachtjes doorkoken. Doe een theelepel maizena in een bakje met een scheutje water. Roer door en voeg toe aan de saus. Laat de saus nog circa vijf minuten indikken. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Je saus is klaar.   Voor de schnitzels: Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen. Bak de schnitzels 2 minuten en draai ze om. Houd de pan een beetje schuin en besprenkel met een lepel de bovenzijde van de schnitzels met het boter uit de pan. Te weinig boter? Voeg dan een eetlepel olijfolie toe aan de pan en doe het daarmee. Bak weer 2 minuten en draai ze wederom om. Besprenkel wederom met het vet uit de pan. Bak nog één minuut (nu zouden dunne schnitzels wel gaar moeten zijn) en laat de schnitzels uitlekken op een bord met wat keukenpapier er op. Serveer met een partje citroen en de saus.   Allergenen informatie   Gluten Kan bevatten Soja Kan bevatten Melkeiwit Kan bevatten Ei Bevat niet Vis Bevat niet Schaaldieren Bevat niet Pinda Bevat niet Noten Bevat niet Selderij Bevat niet Mosterd Bevat niet Sesam Bevat niet Zwaveldioxide en sulfieten Bevat niet Lupine Bevat niet Weekdieren Bevat niet Overige Allergenen informatie Tarwe Kan bevatten Lactose Kan bevatten Koriander Kan bevatten Mais Kan bevatten Varkensvlees Kan bevatten Rogge Bevat niet Gerst Bevat niet Haver Bevat niet Spelt Bevat niet Kamut Bevat niet Amandelen Bevat niet Hazelnoten Bevat niet Walnoten Bevat niet Cashewnoten Bevat niet Pecannoten Bevat niet Paranoten Bevat niet Pistachenoten Bevat niet Macadamianoten Bevat niet Cacao Bevat niet Glutamaat Bevat niet Kip Bevat niet Peulvruchten Bevat niet Rundvlees Bevat niet Wortel Bevat niet

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €3,10

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.