Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
DeRaza Iberico Iberico Rib Eye steaks

DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Longaniza worst Roja

Kraan Vlees Service Iberico Hamburger

DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Rack of Pork (French Rack)

Iberico vlees op de BBQ

Iberico komt van het beroemde Spaanse varken dat vrij rondloopt en zich voedt met eikels en kruiden. Dat zorgt voor de kenmerkende nootachtige smaak en de fijne marmering van het vlees. Op de BBQ maakt juist die marmering het verschil: het vet smelt langzaam en houdt het vlees sappig, terwijl de buitenkant een mooie grillstructuur krijgt. Of je nu kiest voor secreto, presa of rib, Iberico vlees geeft jouw barbecue een intense en authentieke Spaanse beleving.

DeRaza Iberico

1 product


  • DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Presa DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Presa

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Presa

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    DeRaza Iberico - Presa Dit mooie stukje vlees komt uit de schouder van het Spaanse eikeltjes knabbelende Iberico varken wat je waarschijnlijk kent van de Pata Negra (zwartpoot) ham. Het heeft een hele mooie vetadering en is heerlijk te bereiden als een steak. IBERICO PRESA met vijgencompote en brie van de rookplank We kruiden de Presa met Letz Q Pork Rub en steken de Big Green Egg medium en de miniMax aan. In de Medium leggen we het gietijzeren rooster en de temperatuur laten we oplopen naar 200 graden. Ondertussen mengen we alvast wat Biologische vijgenjam met witte wijn, in de verhouding 2:1 en ritsen hier wat verse tijm doorheen. Dit roeren we goed door en we voegen nog wat bruine suiker toe naar smaak. Hij mag best lekker zoet zijn. Een cederhouten rookplankje hebben we al in het water gelegd. We hebben een mooie roombrie gekocht en deze laten we zo lang mogelijk in het koudste deel van de koelkast liggen. We leggen wat whiskeyvaten rooksnippers op de kolen, de IbericoPresa leggen we op het gietijzeren rooster en grillen we rondom. Dan plaatsen we het RVS rooster hoog in de Big Green Egg, leggen de steaks hierop en plaatsen de Meater+. Deze stellen we in op een kerntemperatuur van 58 graden, na het rusten gaart hij straks door tot iets meer dan 60 graden. Als we deze temperatuur bijna bereikt hebben leggen we het rookplankje in de MiniMax en hierop wat plakken brie. Ondertussen is de presa klaar en deze laten we even rusten onder folie. Het kannetje met de saus plaatsen we even in de MiniMax om deze lauwwarm te maken. Nu snijden we wat verse vijgen in dunne plakjes en plukken wat blaadjes rode sla. De Iberico Presa snijden we in dunne plakken en serveren we gemengd met de gesmolten brie, de vijgen en de compote ‘on the site’. Beetje rode sla erbij als garnering en klaar. Wat een smaakcombinatie!

    Nog 3 op voorraad Op werkdagen voor 10:00 besteld, dezelfde avond in huis of afhalen in de winkel

    €24,50

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Bancontact
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.