Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
421920851_813528824122284_1801751899421519241_n

Wild zwijn rack met zoete aardappel/wortelpuree, geflambeerde appel en calvadosrozijnen.

We beginnen de dag met het vullen van een jampotje met rozijnen en Calvados en laten dit lekker intrekken. Bereiding: Eerst halen we restjes zilverskin van het rack. Dan mengen we 60 gram grove mosterd met 40 gram bruine suiker en bestrijken het vlees rondom royaal met dit mengsel. Dit laten we ca. anderhalf uur intrekken.

Wild zwijn rack met zoete aardappel/wortelpuree, geflambeerde appel, calvadosrozijnen en cantharellen en doperwtjes.

We beginnen de dag met het vullen van een jampotje met rozijnen en Calvados en laten dit lekker intrekken.

Bereiding: Eerst halen we restjes silverskin van het rack. Dan mengen we 60 gram grove mosterd met 40 gram bruine suiker en bestrijken het vlees rondom royaal met dit mengsel. Dit laten we ca. anderhalf uur intrekken.

We stoken de Bastard op naar 200 graden, direct heat met het RVS rooster er in.
Ondertussen maken we een puree van 150 gram zoete aardappel en 150 gram worteltjes en 100 ml melk wat zout en peper en wat kaneel naar smaak. Als deze klaar is zetten we hem warm weg.

We plaatsen de skillet in de The Bastard met een flinke klont boter en wat Di Lorenzetto olijfolie.

Als de boter uitgebruisd is leggen we het rack in de skillet en bakken het vlees rondom aan. Vergeet niet ook even de onderkant van het rack op de skillet te plaatsen.

Als hij rondom aangebraden is pakken we met de DIRTY JACK Kookdoek de Petromax skillet uit de Bastard.

We hadden nog een lekkere bijpassende triple gehad van Inge van der Helm, dus die hebben we meteen even open geplopt.

Nu plaatsen we de koude platesetters onder het RVS rooster. De temperatuur daalt meteen en we doen de luchtschuiven iets dicht.

De skillet plaatsen we terug met 2 probes in het vlees. De kamado temperatuur stellen we in op 180 graden en de kerntemperatuur op 59 graden.

Terwijl het vlees gaart plaatsen we een tweede skillet op de Foker brander met wat boter en olie.

Hierin bakken we wat dunne schijfjes appel en cantharellen. Als deze beginnen te kleuren doen we de calvados-rozijnen erbij. Je kan het natuurlijk nog even flamberen met wat Calvados. Deze pan zetten we warm weg.

Als het vlees ca. 15 minuten later gaar is laten we het even rusten en koken snel wat erwtjes in 2 minuten gaar.

Dan maken we het bord op met alle bovengenoemde onderdelen en strooien voor het beeld nog wat takjes cress over het gerecht. Het gerechtje maken we af met wat paarse groentechips.

Een mooi kleurig bordje met een heerlijke combi van het zwijn met het zoete van de appel en rozijnen en een bite van de calvados hierin.

Bestel hier je Wildzwijnrack

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.