Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Tandoori kiplollies met Naanbrood

Tandoori kiplollies met Naanbrood

Een heerlijk gerecht bomvol smaak van alle kruiden en eenvoudig te maken.
Dit recept vonden we op foodfromclaudnine.nl en hebben we even omgebouwd naar de BBQ.
We gebruiken een kilo Waardse boerderij kiplollies voor dit recept.
 
We beginnen met de saus en marinade. Hiervoor mengen we de volgende ingrediënten en mengen deze met de staafmixer.
el tomatenpuree - 4 tenen knoflook - sap van een halve citroen - 2 el gember, geraspt - 2 el garam masala - 4 tl korianderpoeder - 2 tl komijnpoeder - 2 tl chilipoeder - 2 tl paprikapoeder - 2 tl mosterdzaad - 2 tl kardamompoeder - peper en zout - 120 ml Olijfolie
 
Als we een mooie puree hebben deppen we de kiplollies goed droog en doen deze met DE HELFT van de puree in een groter Zipper bag. We drukken de lucht er uit en kneden de zak tot alle kip rondom in de marinade puree zit. Deze leggen we vervolgens een paar uur in de koelkast (min. 1 uur).
De 2e helft van de tandoori pasta mengen we met 400 ml Griekse (10% vet) yoghurt en 200 ml water tot een gladde saus. Ook deze gaat in de koelkast.
 
Ondertussen komen we er achter dat we in de testpit geen kiplollie rekje hebben dus gaan we weer wat improviseren.
Met 4 Bastard Grillpins en het scheidingsrekje van de kolenmand maken we een ‘hangrekje’.
 
Als de kamado opgestookt is naar een kleine 200 graden halen we de kip uit de koelkast en steken een stukje van de vleeskant door het rooster en steken hier een sateprikker door. Zo hangen we de 10 drumsticks op z’n kop aan het roostertje. Met een beetje improvisatie is voor elk probleem een oplossing te vinden.
We plaatsen het rek in de Bastard en plaatsen in 2 van de dikste kiplollies een probe die we aan de HerQs domethermometer koppelen.
Een derde probe plaatsen we op het rooster. Zo meten we de roosterhoogte temperatuur, keteltemperatuur en 2 kerntemperaturen. Alles onder controle.
 
Deksel dicht en lekker laten garen. Draaien is zo niet nodig en het vel en de marinade plakken niet aan je rooster. Ideaal dus.
Je zou ook kipdij kunnen nemen en deze aan de tandoorring kunnen hangen.
 
Ondertussen stoken we de MiniMax op naar 200 graden en leggen hier een Kamado Joe Soapstone in. Je ziet dat wij in de testpit geen enkele moeite hebben met het door elkaar gebruiken van verschillende merkproducten. Alles voor het beste resultaat. Een goede pizzasteen werkt ook.
 
Naanbrood
Voor 3 mooie stukken Naanbrood mengen we 200 gr. zelfrijzend bakmeel met 150 ml. Griekse Yoghurt en een halve tl zout. Dit kneden we en verdelen we in 3 bolletjes die we platdrukken met onze vingers.
Deze kun je onder een vochtige doek wegleggen tot je ze gaat bakken.
We bakken ze op de soapstone aan beide zijden tot ze gaar zijn.
 
Ondertussen zijn de kiplollies ook gaar en zetten we deze even warm apart.
We verwarmen een skillet met de rest van de saus, roeren deze goed door en wentelen de kiplollies hierin.
 
We serveren de tandoori in de skillet met wat gesnipperde peterselie (of koriander).
Gewoon midden op tafel ’to share’ met wat lekkere stukken naanbrood om de saus te dippen.
Eventueel kan je er ook rijst bij serveren.

Tags

Reacties

  • Geweldig recept weer! Was heerlijk!

    KA

    Katja van Velsen

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.