0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Wagyu Beef Tri Tip Wagyu

    € 36,10 Niet op voorraad: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
    Tri Tip ook wel Maminha, Ezeltje of liesstuk genoemd is versneden van mooi gemarmerd wagyu rund en een nu nog wat onbekend, maar prachtig stuk om te bereiden.... Toon meer
    • De gezelligste showroom van Nederland
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Deskundig en eerlijk advies
    • On- & offlineslager

    Productomschrijving

    Tri-Tip is de versnijding uit Amerika bij ons wordt het ook wel Ezeltje of liesstuk genoemd. Dat is niet echt van een ezel ! Hier is het een bijna vergeten vergeten stukje vlees maar in de VS zeker niet, sterker het is het barbecuegerecht van de westkust.

    Het liestuk ligt tegen de dikke lende aan, heeft een lange draad en in het stuk verloopt die draad ook nog eens, daar moet je dus goed opletten met het trancheren, in plakjes snijden, want als je dit stuk niet haaks op de draad snijdt zal het vrij taai lijken. Goed haaks op de draad gesneden is het echter erg mals.

    KNAPPREND VUURTJE, SISSENDE BARBECUE EN SOLOMON BURKE OP DE SPEAKER, BETER KAN HET BIJNA NIET.

    Gisteravond hebben we een lekkere Tri Tip op de gril gelegd. Tri Tip komt van de lies van het rund en is iets steviger dan de hoger gelegen steaks, is mals, sappig en heerlijk van smaak.
    Tri Tip noemen ze ook wel eens een ezeltje of liesstuk en is hier minder bekend, maar aan de westkust van America is de Tri Tip Hot.

    Wij hebben een marinade gemaakt van suiker, soya, honing, gember etc. Kijk maar even bij de ingrediënten.
    De Tri Tip hebben we in een zak gedaan, in dit geval gewoon een pedaalemmerzak, een zipper is natuurlijk mooier en steviger. Marinade erbij en daarna de zak laten zakken in een kom met water zodat de lucht eruit gaat.
    Uiteraard mag er geen water in de zak komen..
    Op deze manier kan je zelf eenvoudig en voordelig vacumeren en blijft de marinade mooi om het vlees. Knoop erin en klaar.
    De zak een beetje kneden en draaien en minimaal 2 uur wegleggen.

    BBQ opstoken en inrichten voor indirect. 
    Het viel gister al iemand op dat we een BGE rooster op de weber hebben liggen. Dat klopt, dit geeft mooie grill stripes.
    Grill het vlees direct aan, de marinade mag mooi caramelliseren en een zwart plekje is geen probleem, maar pas, wel op het kan ook te gek.
    Nu even de andere kant grillen en dan indirect leggen tot een kerntemperatuur van 52 graden.
    Haal het vlees van de Q en laat het een kwartiertje rusten in aluminium folie zodat het tot rust komt en de sappen opgenomen worden.

    45 gram bruine suiker
    60 ml marple siroop
    60 ml soya sauce
    1 eetlepel honing
    2 eetlepels witte wijnazijn
    5 geplette en gesneden knoflook tenen
    1 eetlepel gember, liefst vers
    1 eetlepel chili powder
    royaal versgemalen peper

     

     

     

    Specificaties

    Artikelnummer
    17801
    SKU
    119730713

    Toon meer

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Accessoires

    Maak je aankoop compleet

    Tri Tip Wagyu
    € 36,10
    Wagyu Beef Tri Tip Wagyu
    Gewicht in grammen : ca. 1.050 gram
    Niet op voorraad: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
    Toevoegen aan winkelwagen

    Recent bekeken

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking