Waardse Lamsbout met been

€37,45 Incl. btw

Merk:

Waards lam

Levertijd:

1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Lamsbout met been van vrij grazend in het Groene Hart lam is heerlijk en eerlijk lamsvlees om langzaam te laten garen op de barbecue of oven.

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Artikelnummer: 1314
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.
Stukprijs: €0,00 /

 

Waards Lam - Natuurproduct uit het Groene Hart
Schoonebeeker heideschapen lopen door de polders van de Lopikerwaard, Alblasserwaard en de Noordwaard in deBiesbosch. Vrij in de natuur gehoed door een herder met zijn honden vreten zij kruiden, grassen en bloemen. De lammeren lopen van april tot september mee in de kudde.

Schaapskudde in de natuur

In de parken en natuurgebieden van dorpen zoals Linschoten, Oudewater en Lopik is de kudde een beleving voor de mensen die er leven. Ouders met kinderen komen graag kijken hoe de herder met de kudde werkt. De schaapskudde zorgt voor biodiversiteit in de natuur, omdat zij de ruige grassen wegvreten en de kans geven aan kruiden door de open vegetatie die ontstaat. Die kruiden
en hun zaden eten zij op en via de vacht en de mest kiemen de zaden in nieuwe gebieden. Waar de schaapskudde is geweest wordt het steeds kruiden- en bloemrijker. Omdat
de schapen veel lopen en buiten zijn, zijn het gezonde dieren.


Schaapskudde
Streekherder Huug Hagoort van de Schaapskooi Ottoland hoedt met zijn honden en collega-herders meerdere schaapskuddes in de polders en de natuur tussen Dordrecht en Utrecht.
www.schaapskooiottoland.nl

Bijzondere leefomgeving
Het Lopikerwaarden Streekfonds vindt het belangrijk dat mensen in hun directe omgeving in contact komen met dieren en de natuur van de polder.

Waards Lam
Het lam van de schaapskudde is van een kruising met een Charolais ram. Het Schoonebeeker leideschaap is een oud zeldzaam ras met een even bijzondere en zeldzame smaak. Door de kruising met Charolais wordt het lam meer gespierd en net iets vetter. De lammeren worden tussen december en februari geboren en gaan in april met de schaapskudde mee naar buiten. De poldernatuur in, een heerlijk vrij leven middenin de kudde. Het dier groeit vrij en gezond op. Het vlees is dus een
bijzonder natuurproduct uit de Waarden van het Groene Hart.

 

Powered by Lightspeed