Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Rollade

3 producten


  • Waards rund (Rubia Gallega) - Bavette rollade Waards rund (Rubia Gallega) - Bavette rollade

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund (Rubia Gallega) - Bavette rollade

    3 reviews

    Nog 7 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Rund Bavette rollade met sinaasappelsaus Je kan een bavette rollade natuurlijk zelf maken. Maar je kan het ook door onze specialisten laten doen. Deze keer kiezen wij voor de gekruide Bavette rollade van het Waards Rund. We gaan hem bereiden in de Petromax Dutch oven op de Big Green Egg en serveren deze met een mooie sinaasappelsaus. Eerst snijden we de schil van 2 sinaasappels rondom weg tot aan het vruchtvlees. We snijden de parten los tussen de vliezen en vangen de parten en het sap op. Bewaar tot later. Rasp 1 theelepel sinaasappelschil en bewaar dat ook.   De Big Green Egg hebben we opgestookt naar 180 graden en het gietijzeren rooster is geplaatst. We doen royaal Bertoli bak en braad in de Dutch oven en laten dit goed verwarmen. Dan schroeien we de rollade rondom bruin, vergeet de zijkanten niet.   Als de rollade rondom bruin is plaatsen we een hoger rooster onder de Dutch Oven in de Big Green Egg en temperen het vuur. We laten de rollade nu zachtjes doorgaren naar een kerntemperatuur van 50 graden, ondertussen draaien we hem af en toe en gieten er braadvocht overheen. Dan gaat de rollade uit de pan en in aluminium folie. We bewaren hem even op een warme plaats, in ons geval onder de gasheater in de pit.   We fruiten 4 fijngesneden sjalotten in het overgebleven braadvet lichtbruin. Doen hier ca. 35 ml. rode port bij, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap en laten de saus tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.   Dan leggen we de rollade en de sinaasappelpartjes in de saus en laten dit even doorwarmen. We serveren de rollade met wat gescheurde basilicum blaadjes. Wat een geweldige malse sappige rollade, een kerstdiner is er niets bij.

    Nog 7 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €29,70

  • Waards rund (Rubia Gallega) - Entrecote rollade Waards rund (Rubia Gallega) - Entrecote rollade

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund (Rubia Gallega) - Entrecote rollade

    1 review

    Nog 17 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Heerlijke entrecote rollade van oerhollands waards rund, handgebonden en vacuum verpakt. Onderstaand Italiaans recept is werkelijk fantastisch en zeer de moeite waard van het proberen: Brasato al vino rosso – Italiaanse runderrollade in rode wijn Ingredienten voor 6 personen: runderrollade – ongeveer 1.5 - 2.0 kg 2 wortels 2 stengels bleekselderij 1 ui 3 teentjes knoflook takje verse rozemarijn 1 bosje basilicum 4 tomaten 2 eetlepels boter 2 eetlepels olijfolie 375 ml goede rode wijn 125 ml vleesbouillon 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 1 laurierblaadje 1 eetlepel honing Bereidingswijze: Leg de runderrollade op een bord en dep hem droog met een keukenpapier. Meng op een ander bord peper en zout. Strooi dit over de rollade en wrijf het er met je hand in. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokje. Pel de ui en de knoflook en snijd ze zeer klein. Was de rozemarijn en ris de blaadjes van het takje. Bewaar en paar blaadjes van de basilicum voor de garnering, en snijd de overige blaadjes en stengels klein. Was de tomaat en snijd ze fijn. Hè? Ongepelde tomaat in mijn saus, dat kan echt niet! Geen paniek. Omdat we de saus na het smoren zeven blijven de velletjes achter in de zeef.Pak een grote (gietijzeren) braadpan. Verwarm de olie en de boter. Leg de rollade in de hete pan. Bak het vlees net zo lang aan tot de rollade makkelijk loslaat, dan heeft het namelijk de juiste korst. Draai de runderrollade een stukje en herhaal de bakprocedure. Bakken en draaien totdat het vlees rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, we hebben het zo weer nodig.Doe de tomaat, bleekselderij, wortel, rozemarijn, basillicum, ui, kaneel, laurier, kruidnagel en knoflook in de pan. Goed roeren en de groenten even kort aanbakken. Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg het vlees weer in de pan. Voeg daarna de bouillon en de wijn toe, zo dat het vlees onder staatDraai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het vlees zo’n drie uur sudderen. De saus moet steeds een beetje pruttelen, anders wordt de runderrollade niet zacht. Dus kijk af en toe in je pan of het nog goed gaat. Als de rollade droogvalt, draai hem dan zo nu en dan een stukje door Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord en dek het losjes af met aluminiumfolie. Het moet nog even 10 minuten rusten voordat je het mag aansnijden. Terwijl het vlees ligt te rusten maken wij ondertussen de saus af. Giet de saus met groenten door een zeef en dan weer terug in de pan. Om geen saus te missen hebben wij de saus en groenten door de passe-vite gedraaid in plaats van een zeef, dat is iets meer werk maar de saus krijgt uiteindelijk een veel vollere smaak. Het groenterestant dat overblijft in de passe-vite hebben we niet nodig. Laat de saus vervolgens op hoog vuur inkoken tot hij karnemelk-dik is. Breng hem op smaak met zout, peper en de honing. Draai het vuur uit. Knip het touw van de runderrollade en snijd hem in plakken van ongeveer 1 centimeter, twee voor iedere eter. eet smakelijk!

    Nog 17 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €40,00

  • Bijna uitverkocht Waards rund (Rubia Gallega) - Braad rollade Waards rund (Rubia Gallega) - Braad rollade

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund (Rubia Gallega) - Braad rollade

    Nog 1 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Bereiding :Schroei de rollade op hoog vuur rondom dicht.Voeg eventueel nog 25 gr. boter toe en braad de rollade mooi bruin en gaar met het deksel schuin op de pan.Keer de rollade regelmatig om. Totdat de kern temperatuur 55 graden is.Let op, dit is een braad rollade geen stoofrollade !

    Nog 1 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €15,95

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.