Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Hamburger ijzer

Omschrijving

The Windmill Dutch Pancake Pan

Pre-Seasoned Cast Iron

Specificaties:

  • Weight: 2500 gram
  • Ø Pan: 240 mm
  • Handle: 2x30 mm
  • Total Lenght: 295 mm
  • Height: 15mm

Windmill Hamburger ijzer om zowel boven open vuur als in de BBQ heerlijk hamburgers te bereiden. Het vocht loopt weg door de gaten en het gietijzer zorgt voor een mooie gelijkmatige garing.

De Dutch Oven

Al sinds het tijdperk van jagers en boeren maken bevolkingen gebruik van openlucht koken, maar de laatste jaren beleeft buiten koken een opmars. Bij koken in de buitenlucht komen verschillende technieken en materialen kijken. Het vraagt dan ook om enige tijd, kunde en geduld, maar wanneer je het eenmaal onder de knie heb, kun je genieten van de meest authentieke manier van koken. En dat resulteert in heerlijke gerechten.

De Dutch Oven
Het klassieke kookobject voor open vuur is de Dutch Oven: een grote gietijzeren pan op drie pootjes, die je kan neerzetten op steenkolen. De oven wordt al gebruikt sinds de zevende eeuw, maar heeft zichzelf bewezen als een tijdloos en onmisbaar attribuut voor koken in de buitenlucht. Naar verluidt heeft de oven zijn naam verkregen doordat Nederlandse kooplui de oven bij mensen aan de deur verkochten. Nederlandse kolonisten die in Amerika verbleven, gebruikten de oven regelmatig. De oven werd onder Amerikanen al gauw aan de man gebracht, aangezien de Dutch Oven de mogelijkheid bood om onder primitieve omstandigheden lekker te koken.

Een Dutch Oven gebruiken
De Amerikanen hadden het zich goed bekeken. In de Dutch Oven kun je namelijk alle denkbare gerechten bereiden: van pizza’s tot stoofpotjes en van braadvlees tot taarten. In principe kun je gelijk beginnen met koken in een Dutch Oven: het enige wat je nodig hebt is de oven zelf en een vuur. Natuurlijk is er genoeg kennis om op te doen om expert te worden op het gebied van Dutch Ovens. Zo kun je kiezen voor een open vuur van hout of briketten. Daarnaast zijn er verschillende soorten en maten Dutch Ovens, die allemaal een andere functie hebben. De Dutch Oven in ons starterspakket is wat dat betreft ideaal voor de beginnende buitenkok.

Hamburger ijzer

Productformulier

The Windmill Dutch Pancake Pan Pre-Seasoned Cast Iron Specificaties: Weight: 2500 gram Ø Pan: 240 mm Handle: 2x30 mm Total Lenght:... Lees meer

€31,95

Afhalen in onze winkel

Nog 1 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
      Heb je een vraag over dit product?

      Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

      Stuur ons een berichtje!

      Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

      Beef Exclusief
      Bredeweg 126
      2761KB Zevenhuizen
      Nederland
      Bekijk openingstijden

      Omschrijving

      The Windmill Dutch Pancake Pan

      Pre-Seasoned Cast Iron

      Specificaties:

      • Weight: 2500 gram
      • Ø Pan: 240 mm
      • Handle: 2x30 mm
      • Total Lenght: 295 mm
      • Height: 15mm

      Windmill Hamburger ijzer om zowel boven open vuur als in de BBQ heerlijk hamburgers te bereiden. Het vocht loopt weg door de gaten en het gietijzer zorgt voor een mooie gelijkmatige garing.

      De Dutch Oven

      Al sinds het tijdperk van jagers en boeren maken bevolkingen gebruik van openlucht koken, maar de laatste jaren beleeft buiten koken een opmars. Bij koken in de buitenlucht komen verschillende technieken en materialen kijken. Het vraagt dan ook om enige tijd, kunde en geduld, maar wanneer je het eenmaal onder de knie heb, kun je genieten van de meest authentieke manier van koken. En dat resulteert in heerlijke gerechten.

      De Dutch Oven
      Het klassieke kookobject voor open vuur is de Dutch Oven: een grote gietijzeren pan op drie pootjes, die je kan neerzetten op steenkolen. De oven wordt al gebruikt sinds de zevende eeuw, maar heeft zichzelf bewezen als een tijdloos en onmisbaar attribuut voor koken in de buitenlucht. Naar verluidt heeft de oven zijn naam verkregen doordat Nederlandse kooplui de oven bij mensen aan de deur verkochten. Nederlandse kolonisten die in Amerika verbleven, gebruikten de oven regelmatig. De oven werd onder Amerikanen al gauw aan de man gebracht, aangezien de Dutch Oven de mogelijkheid bood om onder primitieve omstandigheden lekker te koken.

      Een Dutch Oven gebruiken
      De Amerikanen hadden het zich goed bekeken. In de Dutch Oven kun je namelijk alle denkbare gerechten bereiden: van pizza’s tot stoofpotjes en van braadvlees tot taarten. In principe kun je gelijk beginnen met koken in een Dutch Oven: het enige wat je nodig hebt is de oven zelf en een vuur. Natuurlijk is er genoeg kennis om op te doen om expert te worden op het gebied van Dutch Ovens. Zo kun je kiezen voor een open vuur van hout of briketten. Daarnaast zijn er verschillende soorten en maten Dutch Ovens, die allemaal een andere functie hebben. De Dutch Oven in ons starterspakket is wat dat betreft ideaal voor de beginnende buitenkok.

      Recent bekeken

      Footer image

      © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

      • American Express
      • Apple Pay
      • Google Pay
      • iDEAL
      • Maestro
      • Mastercard
      • Shop Pay
      • Union Pay
      • Visa

      Login

      Wachtwoord vergeten?

      Heb je nog geen account?
      Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.