Ribstuk of rib roast dry-aged

Merk:

Waards Rund

Levertijd:

1 - 2 werkdagen

Prachtig Ribstuk van het Waards rund dat maar liefst 28 dagen dry-aged in eigen kast om met een groot gezelschap een echte feestmaaltijd om heen te bereiden!

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Stukprijs: €0,00 /

Rib Roast, voor wie echt indruk wil maken op familie of vrienden met een fantastisch stuk rundvlees.

Een Rib Roast bestaat makkelijk gezegd uit meerdere Côte du Boef aan één stuk. Je kan kiezen uit 3,4, of 5 ribben. 

Dit vlees wordt 28 dagen gedroogd in een speciale droogkast. Het gevolg is dat het vochtgehalte aanzienlijk afneemt. Dit maakt de smaak van de Côte du Boef intenser. Daarnaast breken de natuurlijke enzymen af wat resulteert in een structuur die het vlees extra mals maakt na bereiding. 

Hoe sterk de verandering van het vlees is blijkt wel uit het feit dat een Rib Roast van 6 kg ‘slechts’ 4 kg dry aged Rib Roast oplevert. Dit maakt dit vlees wel iets duurder, maar de smaak is onvergelijkbaar.

Rib Roast wordt ook wel Prime Rib genoemd. Dit is een wat verwarrende naam, veel mensen denken dat hioer de eerste rib mee bedoeld wordt. Prime Rib geeft echter aan dat het het beste gedeelte van het rund is. Rib Roast wordt gesneden van de 6e t/m de 12e rib.
In Nederland is het iets minder ekend en moeilijker te verkrijgen, i Amerika is het echter het ultieme stuk vlees als je een feestmaal voor een grotere groep neer wilt zetten. 

Stuur een mailtje naar info@beefexclusief of bel 0182-759111 voor andere gewichten.Powered by Lightspeed