Nieuw

Rib Eye steak - MBS 3- 5

Wagyu Beef Rib eye van de BBQ, onze absolute topfavoriet. Prachtig gemarmerd, boterzacht en vol van smaak is deze Rib eye de kroon op elke maaltijd. marbling 3-5

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Op voorraad
X

24,85 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

Wagyu Beef Rib eye van de BBQ, onze absolute topfavoriet. Prachtig gemarmerd, boterzacht en vol van smaak is deze Rib eye de kroon op elke maaltijd. Marbling 3-5

THE ULTIMATE BEEF-X WAGYU STEAK SANDWICH

Soms heb je gewoon trek in een broodje, maar dan bedoelen we natuurlijk geen simpel broodje.
Nee als we dan een broodje maken moet het ook echt helemaal af zijn, zo lekker dat iets anders erbij eten vloeken in de kerk zou zijn.
Kortom we gaan de perfecte steak sandwich maken.
Ik geef toe het kan nog mooier door ook de basis mayo en aioli zelf te maken, maar hierin hebben we deze keer wat gesmokkeld.

Eerst plaatsen we de Dutch Oven deksel op de indirect ingerichte Big Green Egg (180-200 gr.) . Flinke klont boter er in en de gesneden witte uien.
Gewoon lekker rustig zachtjes laten pruttelen. Beetje zout en peper er bij en 15 -20 minuten wachten, af en toe omroeren. De uien worden dan al mooi goud geel en we doen er een mengsel bij van 2 eetlepels bruine bastardsuiker en 1 eetlepel Balsamico azijn. Regelmatig omroeren en nog een minuut of 10-15 laten karamelliseren.

Voor de steak hebben wij gekozen voor 2 Wagyu Biefstukjes. Ribeyesteak, shabu shabu of entrecote kan ook prima, maar kies wel voor een zacht stuk vlees. Tenslotte willen we het broodje gewoon met de hand eten dan zijn repen ‘stugger’ vlees wat lastiger. 
De biefstukjes hebben ook een handig formaat om aan de buitenrand van het rooster naast de uien te grillen. 
Heel even maar, want we willen hem echt mooi rare houden.

Ondertussen hebben we een Ciabatta brood afgebakken en door gesneden.
De open gesneden onderzijde leggen we ook even aan de rand van het rooster en smeren deze daarna met de achterkant van een lepel in met Aioli.
Daarop leggen we wat veldsla en plakjes dun gesneden tomaat.
Op de tomaat leggen we de gekaramelliseerde uien en de in kleine dunne plakjes gesneden Wagyu biefstuk.
Daarop leggen we wat geraspte belegen boerenkaas van boer Gijs en we leggen het broodje terug in de BGE om de kaas een beetje te laten smelten. We grillen meteen de bovenkant van het broodje mee.

Ondertussen mengen we 3 eetlepels mayonaise met 4 theelepels grove mosterd.
De kaas is genoeg gesmolten en we halen de broodjes uit de BGE. Flinke lepel mosterd-mayo over de kaas, de bovenkant op het broodje en klaar.

De combi van de aioli en mosterd mayo tegenover de gekaramelliseerde ui en de tomaat met daarbij de boterzachte Wagyu en het bitterromige van de kaas is echt super.
Geloof mij, DIT WIL JIJ ETEN!

Overzicht ingrediënten:
Wagyu biefsuk, shabu shabu, rib eye of entrecote
2 witte uien
3 eetlepels bruine bastardsuiker
1 eetlepel balsamico azijn
3 eetlepels mayonaise
3 theelepels grove mosterd
2 eetlepels aioli
Ciabatta brood
veldsla
2 tomaten
belegen boerenkaas

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GR

De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Recepten

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box