Restaurant Houtskool 10 KG | House of Charcoal

€23,90 Incl. btw

Merk:

House of Charcoal

Levertijd:

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Deze zuivere houtskool uit Zuid-Afrika is uitermate geschikt voor professioneel gebruik door de grove brokken (40-120 mm) en harde structuur. In een restaurant zou men eigenlijk niets anders moeten gebruiken wanneer men op zoek is naar de juiste smaak

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Artikelnummer: hout0002
Levertijd: Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Houtskool voor de Master-Chef en Hobby Kok!

Deze zuivere houtskool uit Zuid-Afrika is uitermate geschikt voor professioneel gebruik door de grove brokken (40-120 mm) en harde structuur. In een restaurant zou men eigenlijk niets anders moeten gebruiken wanneer men op zoek is naar de juiste smaak. Ook de Restaurant Houtskool van House of Charcoal is FSC gecertificeerd.

De houtsoort die gebruikt wordt komt van de Acacia boom (Black Wattle) die weer zijn oorsprong heeft in Australië maar in Zuid-Afrika veel voorkomt. Black Wattle heeft zich bewezen als de beste houtsoort voor op de barbecue. Het onderscheid zich op het volgende punten:

  1. Makkelijke ontbranding. Om dit proces nog sneller te laten verlopen kunt u de milieuvriendelijke en geurloze aanmaakblokjes gebruiken van House  of Charcoal
  2. Brandt met een hoge temperatuur zodat u het vlees snel en makkelijk kunt dichtschroeien
  3. Spat niet
  4. Geeft precies de goede smaak af aan de gerechten
    -Zuinig in gebruik want het brand lang en gelijkmatig.
    -Grove stukken (40-120 mm)
    -FSC (Forest Stewardship Council) gecertificeerd. FSC geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos  dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed  beheerd bos volgens normen voor milieu, sociale  omstandigheden en economie

De houtskool wordt op de markt gezet als Restaurant houtskool. Dit geeft aan dat het geschikt is voor professioneel gebruikt. Er is op houtskoolgebied niets beters te krijgen.
Wat voor de professional goed is, kan natuurlijk ook door de particulier gebruikt worden. Door de grove stukken is de houtskool ook te gebruiken op de Weber of andere ketel of kogel BBQ van bijvoorbeeld Barbecook, Napoleon, Lokkii of Bodum. Ook kan het op de smoker (Oklahoma) of rookoven zeer goed werken.

Steeds meer gaat men in Nederland barbecuen op de Kamado barbecue. Deze keramische barbecue, meestal in de vorm van een ei, zijn in verschillende merken te krijgen. De bekendste is de Big Green Egg of BGE maar er zijn ook andere fabrikanten zoals Black Bastard, Primo Gill of Kamado Joe.
Voor deze barbecues wordt aangeraden om niet met briketten te barbecuen maar met houtskool. Tevens wordt aangeraden om alleen de grote brokken te gebruiken om de luchttoevoer te bevorderen.
House of Charcoal Restaurent houtskool is dus precies de juiste houtskool die u voor deze barbecues kunt gebruiken aangezien onze zakken voornamelijk bestaan uit 40-120 mm grote stukken en er nauwelijks gruis in de zakken zit.

Niet alleen het hout is FSC gecertificeerd maar ook onze organisatie. Voor zo’n certificering van het bosbeheer is een beheerplan nodig dat voldoet aan de FSC-regels , (de FSC-standaard gebaseerd op de internationale Principes & Criteria). Onafhankelijke certificeerders controleren niet alleen of het papieren beheerplan in orde is, maar trekken ook het bos in om te beoordelen of een boseigenaar zich aan het plan houdt. Daarbij wordt gesproken met zoveel mogelijk betrokkenen (stakeholders).
U kunt dus zeggen dat de hele keten 100% gecertificeerd is van de boom tot de papieren zak waar de houtskool in aangeleverd wordt. Verantwoorder bbq-en dan met House of Charcoal kunt u niet!

Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »