Nieuw

Lamshaas

Lamshaas is het meest mals stukje vlees van vrij grazend lam uit Nieuw-Zeeland. Het zachte vlees is uit de rug gesneden en bevat geen spieren of zeentjes.
Op voorraad
X

17,50 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving


Nieuw Zeeland is `s werelds grootste exporteur van lams- en schapenvlees. Lammeren uit Nieuw Zeeland worden volledig op natuurlijke wijze grootgebracht. Zij grazen op open velden en hun dieet bestaat voor een groot deel uit al het prachtige verse groen van de weilanden. Zij leven op basis van vrije uitloop en zijn vrij van allerlei kunstmatige toevoegingen in hun voedsel.
Kortom, lamsvlees is mager, rijk aan waardevolle voedingsstoffen en bovenal biologisch.

Boterzachte Lamshaas met ansjovis tijmboter

We hebben een paar mooie Nieuw Zeelandse lamshaasjes gegrild met daarbij wat eigengemaakte ansjovis tijmboter, pasta, geroerbakte spinazie met wat grof geraspte parmezaan.
Allereerst maken we de boter. we snijden 3 ansjovissen (zonder kappertjes) zo klein mogelijk, versnipperen een knoflookteen en ritsen 8 takjes vers geplukte tijm af. Dit mengen we met 75 gram boter op kamertemperatuur.
Als het goed gekneed is leggen we de ansjovisboter op een stukje folie en rollen het op. We rollen verder als een toffee wikkel en maken zo een worstje van de boter. Dit gaat 2 uur in de koelkast om op te stijven.

De lamshaasjes zouten we en gaan direct op de gril. We strooien wat premium fire spices op het vuur, al was het alleen maar om de buren jaloers te maken. De haasjes grillen we rondom en en leggen we indirect tot een kerntemperatuur van 55 graden.
Ondertussen roerbakken we de spinazie en brengen het water voor de pasta alvast aan de kook met een scheutje olijfolie tegen het plakken.

Als de lamshaasjes de 55 graden aantikken halen we ze van de gril en leggen deze apart onder een stukje alufolie.
Nu kan de pasta in het water (zo laat mogelijk, want pasta koelt snel af). Ondertussen snijden we schijfjes van de ansjovisboter.
Als de pasta al dente is serveren we deze op de plank met de spinazie erboven op en wat grof geraspte parmezaan erover.
Over de lamshaasjes malen we wat knoflookpepermix en we leggen de schijfjes ansjovisboter erboven op.

De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box