Lamsbout zonder been

€21,15 Incl. btw

Merk:

Nieuw Zeelands Lamsvlees

Levertijd:

1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

premium kwaliteit lamsbout van vrij grazend Nieuw-Zeelands lam.

Maak een keuze

Aantal

+ -
Artikelnummer: 1206
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.


Nieuw Zeeland is `s werelds grootste exporteur van lams- en schapenvlees. Lammeren uit Nieuw Zeeland worden volledig op natuurlijke wijze grootgebracht. Zij grazen op open velden en hun dieet bestaat voor een groot deel uit al het prachtige verse groen van de weilanden. Zij leven op basis van vrije uitloop en zijn vrij van allerlei kunstmatige toevoegingen in hun voedsel.
Kortom, lamsvlees is mager, rijk aan waardevolle voedingsstoffen en bovenal biologisch.

Jamie Oliver's Gebraden lamsbout met rozemarijn en knoflook

INGREDIENTEN 4 personen

- 1 stuk lamsbout
- 1/2 citroen
- rozemarijnnaaldjes
- 1 teen knoflook
- 1/2 el olijfolie
- 4 takjes verse rozemarijn
- 1 tl zout

Ongelooflijk lekker recept.
In plaats van rozemarijn kan je ook salieblaadjes gebruiken.
Lamsvlees is praktisch het hele jaar door lekker en hoewel lamsvlees in de vroege lente heerlijk mals is, het aroma, karakter en textuur van het lamsvlees zijn meer ontwikkeld.

Voorbereiding

In dit recept wordt uitsluitend verse rozemarijn gebruikt: eerst de blaadjes door het kruidenmengsel en vervolgens de takjes die op het vlees gebonden worden.
Wanneer u een lamsbout koopt moet deze zacht aanvoelen en als je erop drukt, moet het kuiltje even zichtbaar blijven. Het vel moet droog zijn, maar niet gebarsten of schilferachtig. Vraag je slager om alleen de bilpijp te laten zitten, zodat je het vlees gemakkelijker kunt braden en snijden.
Een richtlijn voor het braden van een lamsbout van ongeveer 2 kilo is:
Rose: 10 minuten per 450 gram, plus 20 minuten.
Medium: 13 minuten per 450 gram, plus 20 minuten.
Gaar: 20 minuten per 450 gram, plus 20 minuten.

Bereidingswijze

Snijd rondom kleine stukjes van het vel af, ongeveer ter grootte van een stuiver.
Wrijf in met de citroen.
Ga met een mes langs het bot, tot 10-12 centimeter diep (je maakt nu gewoon een 'tunnel', doordat je het vlees los snijdt van het bot). Doe dit vanaf beide uiteinden van het bot.
Wrijf de rozemarijnblaadjes en het zout fijn.
Voeg de knoflook en de olijfolie toe en wrijf het mengsel verder fijn.
Wrijf dit mengsel op het vlees (waar je het vel hebt weggesneden) en stop het in de tunnels die je gemaakt hebt.
Dit geeft veel geurigheid aan het vlees.
Wrijf het vel in met zout en strooi er rozemarijn over.

Bind takjes rozemarijn om het vlees. Giet een beetje olie in een hete braadslee, leg de lamsbout erin en braad hem in de oven bij 225 gaden Celsius (gasovenstand 7). Keer hem elke 30 minuten om.

OF 

Lamsbout met bulgur en geroosterde groente

Ingrediënten voor 4 personen
1 st lamsbout
400 g bulgur
2 el rozijnen
2 el gedroogde pruimen,
in stukjes gesneden
2 st peen
2 st rode ui
2 st pastinaak
4 st rode biet
½ bosje koriander
2 tl ras el hanout
zout en peper
olijfolie

Bestrooi de lamsbout met zout, peper en ras el hanout. Braad de lamsbout rondom aan. Doe de lamsbout in een ovenschaal, steek een vlees thermometer tot in de kern van het vlees en zet in de oven op 140°C. Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 50-53°C is bereikt. Haal het
vlees uit de oven en laat even rusten.

Meng de bulgur met de rozijnen en pruimen en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Rooster de groente in de oven op 180°C tot ze bruin en gaar zijn. Snijd het vlees in plakken en serveer met de geroosterde groente en bulgur en bestrooi met koriander.

 

Powered by Lightspeed