Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Waards kalf - Kalfswangen

Omschrijving

GESMOORDE KALFSWANGEN MET CACAOSAUS OP EEN PASTINAAK STAMPPOTJE
Het is herfst en hoewel wij gewoon heel het jaar door grillen vonden we dit een mooi moment voor een stoofpot.
We vonden ergens nog een Frans recept met een beetje bijzondere variant, gesmoorde kalfswangen met cacaosaus.

Om te stoven gebruiken we vaak wat stugger vlees wat we helemaal mals laten stoven door langdurige garing op lage temperatuur.

Een kalf ligt veel, loopt af en toe, maar kauwt heel de dag door. Je kan je dus voorstellen dat een kalfswang een zeer stevig en stug gespierd stuk vlees is.
Schrik dus niet van de stugheid als je de wangetjes wat na trimt en in 3 stukken snijdt, want dat gaat helemaal goed komen.

We stoken de Big Green Egg op en plaatsen de Dutch Oven op het RVS rooster boven direct vuur op ca.180 graden.
Ondertussen snijden we de ingrediënten fijn, trimmen het vlees een klein beetje waar nodig en snijden de wangen in 3 stukken.

We doen wat rookhout bij de kolen en wat olie in de pan, voegen het vlees toe en wat peper en zout. Deksel dicht en af en toe even omroeren tot het vlees rondom bruin is. Nu halen we het vlees er uit en doen de groente in de pan, af en toe omroeren tot de uien wat zachter worden.
Dan schenken we de wijn er bij, leggen het vlees terug in de pan en voegen het rundfond toe.
We roeren alles even goed om, plaatsen nu de platesetter / convEGGtor en plaatsen de Dutch Oven op het rooster terug met de deksel er op. Door de koude platesetter, deksel, wijn en bouillon daalt de temperatuur even flink zodat we deze meteen mooi op 110 graden kunnen houden.

Zo laten we het rustig pruttelen gedurende 3,5 - 4 uur, af en toe oven omroeren. Als je met de houten spatel het vlees kan ‘pullen’ is het goed, mag gerust nog wat langer staan, dat kan geen kwaad.
We halen het vlees er uit, strooien 2x een eetlepel gezeefde cacao over de saus terwijl we deze er goed doorheen kloppen. De saus zal hier ook iets van binden.
We leggen het vlees heel even terug in de pan en roeren hem weer even door.

In de 3,5 uur wachttijd hebben we een stamppotje gemaakt van kruimige aardappel, pastinaak, roomboter en wat chiliflakes.
We leggen de stamppot op een bord en daarop wat wangen en saus.

Wat een heerlijk stevig bitter-zoet herfstgerecht is dit.

4 kalfswangen
30 ml (2 eetlepels) olijfolie
3 wortelen, geschild en gehakt
3 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 ui, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
250 ml rode wijn
250 ml (1 kop) rundfond
30 ml (2 eetlepels) cacaopoeder, gezeefd
Zout en peper

Pastinaak stampot:
Kruimige aardappels
Pastinaak
Chiliflake
Roomboter

Good friends, Good Food, Good Times!
www.beefexclusief.nl -

Waards kalf - Kalfswangen

Productformulier

GESMOORDE KALFSWANGEN MET CACAOSAUS OP EEN PASTINAAK STAMPPOTJEHet is herfst en hoewel wij gewoon heel het jaar door grillen vonden... Lees meer

€32,35

Afhalen in onze winkel

Nog 4 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
      Heb je een vraag over dit product?

      Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

      Stuur ons een berichtje!

      Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

      Beef Exclusief
      Bredeweg 126
      2761KB Zevenhuizen
      Nederland
      Bekijk openingstijden

      Omschrijving

      GESMOORDE KALFSWANGEN MET CACAOSAUS OP EEN PASTINAAK STAMPPOTJE
      Het is herfst en hoewel wij gewoon heel het jaar door grillen vonden we dit een mooi moment voor een stoofpot.
      We vonden ergens nog een Frans recept met een beetje bijzondere variant, gesmoorde kalfswangen met cacaosaus.

      Om te stoven gebruiken we vaak wat stugger vlees wat we helemaal mals laten stoven door langdurige garing op lage temperatuur.

      Een kalf ligt veel, loopt af en toe, maar kauwt heel de dag door. Je kan je dus voorstellen dat een kalfswang een zeer stevig en stug gespierd stuk vlees is.
      Schrik dus niet van de stugheid als je de wangetjes wat na trimt en in 3 stukken snijdt, want dat gaat helemaal goed komen.

      We stoken de Big Green Egg op en plaatsen de Dutch Oven op het RVS rooster boven direct vuur op ca.180 graden.
      Ondertussen snijden we de ingrediënten fijn, trimmen het vlees een klein beetje waar nodig en snijden de wangen in 3 stukken.

      We doen wat rookhout bij de kolen en wat olie in de pan, voegen het vlees toe en wat peper en zout. Deksel dicht en af en toe even omroeren tot het vlees rondom bruin is. Nu halen we het vlees er uit en doen de groente in de pan, af en toe omroeren tot de uien wat zachter worden.
      Dan schenken we de wijn er bij, leggen het vlees terug in de pan en voegen het rundfond toe.
      We roeren alles even goed om, plaatsen nu de platesetter / convEGGtor en plaatsen de Dutch Oven op het rooster terug met de deksel er op. Door de koude platesetter, deksel, wijn en bouillon daalt de temperatuur even flink zodat we deze meteen mooi op 110 graden kunnen houden.

      Zo laten we het rustig pruttelen gedurende 3,5 - 4 uur, af en toe oven omroeren. Als je met de houten spatel het vlees kan ‘pullen’ is het goed, mag gerust nog wat langer staan, dat kan geen kwaad.
      We halen het vlees er uit, strooien 2x een eetlepel gezeefde cacao over de saus terwijl we deze er goed doorheen kloppen. De saus zal hier ook iets van binden.
      We leggen het vlees heel even terug in de pan en roeren hem weer even door.

      In de 3,5 uur wachttijd hebben we een stamppotje gemaakt van kruimige aardappel, pastinaak, roomboter en wat chiliflakes.
      We leggen de stamppot op een bord en daarop wat wangen en saus.

      Wat een heerlijk stevig bitter-zoet herfstgerecht is dit.

      4 kalfswangen
      30 ml (2 eetlepels) olijfolie
      3 wortelen, geschild en gehakt
      3 stengels bleekselderij, fijngehakt
      1 ui, gehakt
      2 teentjes knoflook, gehakt
      250 ml rode wijn
      250 ml (1 kop) rundfond
      30 ml (2 eetlepels) cacaopoeder, gezeefd
      Zout en peper

      Pastinaak stampot:
      Kruimige aardappels
      Pastinaak
      Chiliflake
      Roomboter

      Good friends, Good Food, Good Times!
      www.beefexclusief.nl -

      Wat klanten zeggen over Waards kalf - Kalfswangen

      Waards kalf - Kalfswangen

      Waards kalf - Kalfswangen

      5.0 van de 5 sterren

      2 hebben dit product beoordeeld

        Reviews

        Gebaseerd op 2 reviews Schrijf een review

      Recent bekeken

      Footer image

      © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

      • American Express
      • Apple Pay
      • Google Pay
      • iDEAL
      • Maestro
      • Mastercard
      • Shop Pay
      • Union Pay
      • Visa

      Login

      Wachtwoord vergeten?

      Heb je nog geen account?
      Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.