Nieuw

Diamanthaas

Diamanthaas of jodenhaas van 100% Black Angus Beef van Jack's Creek. Graan gevoerd tussen de 150 - 170 dagen met een marmering van BMS+2, en ZONDER hormonen of antibiotica.

Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.

Op voorraad
X

11,30 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

Diamanthaas in Madeira-saus

Ingrediënten:

Jacks Creek Diamanthaas
Ontbijtspek
Potje Amsterdamse uien
Tuscan Roast kruiden
Bakje kastanje champignons
4 bosuitjes
120 ml Madeira
180 ML bospaddenstoelenbouillon
2 eetlepels koude boter

We snijden diamanthaas in gelijke delen van ca 6 cm. Een haasje is aan het einde altijd dunner, maar dat is in dit geval geen probleem. We leggen 2 dunnere stukken tegen elkaar.
De medaillons kruiden we met Tuscan Roast van 
Flavor.Guru en omwikkelen deze met ontbijtspek, de duct tape van de BBQ-er. Zo houden we ook mooi de 2 smallere stukjes bij elkaar.

Ondertussen plaatsen we de deksel van de Dutch Oven in de Big Green Egg op het rooster boven direct vuur en laten deze Sizling hot worden.
Klein beetje olie er in en dan zetten we de medaillons in de DO deksel. Het hete gietijzer schroeit het vlees meteen mooi dicht.
Na 2 minuten draaien we de medaillons om en laten ze ook de andere kant 1 minuutje schroeien.

We halen het vlees uit de pan en plaatsen de platesetter in de Big Green Egg. Direct hierop plaatsen we de DO deksel en hier doen we de in dikke plakjes gesneden kastanjechampignons bij.
Deze laten we even rondom grillen. We waren op zoek naar een zuurtje voor in dit gerecht en Kees kwam met het idee van zilveruitjes. Zo kwamen we uiteindelijk bij Amsterdamse uien en deze voegen we nu toe.

Dan voegen we de Madeira toe. Ik hoor je denken: "madeira, bestaat dat ouwe wijven drankje nog?" Jazeker en het maakt echt super in combinatie met de champignons.

De madeira laten we pruttelend een paar minuten in de champignons trekken, dan voegen we de bospaddenstoelenbouillon toe, roeren goed door en plaatsen de medaillons er bij.
Na een paar minuten draaien we de medaillons om en laten deze dan doorgaren naar een kerntemperatuur van 50 graden. We zetten deze weg en laten ze even rusten, ondertussen roeren we de koude boter door de saus.

We serveren de medaillons met de champignons, de zoetzure Amsterdamse ui, wat saus en sprenkelen er nog wat vers gesneden bosui ringetjes over.

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - GOOD FRIENDS - GOOD FOOD - GOOD TIMES!

 

JACK'S CREEK TERI-YAH-KI JODENHAAS


Fire up those Q's, Het is tijd voor jodenhaas!
Jodenhaas is een heerlijk stuk vlees van de voorvoet/schouder van het Black Angus rund. De smaak ligt tussen die van een zachte malse biefstuk en de intense smaak van werkvlees als de longhaas.

De Jodenhaas heeft niets nodig, maar je kan hem marineren.
Wij kozen voor de 'snelle' variant en lakte de Jodenhaas met de 'Pain is Good Teri-YAH-ki Wings sauce'.
Pain is good wing sauce? Ooit een vliegend rund gezien?
Wij ook alleen na een fles Jack Daniels. Maar de combinatie is echt super!
Smeer de Jodenhaas rondom riant in met de sauce en maal er nog wat peper en grof zout over.
Gril hem direct waarbij de sauce enigszins carameliseert. Leg de Jodenhaasindirect en lak hem nog een keer. Laat hem doorgaren tot een kern van ca. 49-50 graden.
Even laten rusten onder een stukje folie (niet te dicht vouwen anders gaart hij te ver door) en klaar.

Keep it simple and enjoy the taste!
http://www.beefexclusief.nl/jacks-creek-jodenhaas-terres-ho….

 

Jodenhaas a la Mike

Varkenshaas komt van het varken, runderhaas van de koe, maar ik kan je geruststellen, jodenhaas komt niet van Joden.
De jodenhaas wordt zo genoemd omdat, volgens de Joodse spijswetten, Joden geen vlees uit het achterdeel van de koe mogen eten. Iets met een engel die Jacob verwondde en zo… De jodenhaas is een mals stukje vlees dat tussen de schouderbladen zit, dat mag dus volgens hun spijswetten wel gegeten worden en zodoende kreeg deze biefstuk de naam jodenhaas. Je kunt het ook tegenkomen als jodenbiefstuk, schouder-, of diamanthaas.

Omdat dit heerlijk malse biefstukje vrij onbekend is, is ook de prijs nog vrij bescheiden. 

Hoe bereid je het? Gewoon als een dikke steak of een runderhaas. Eerst direct boven de kooltjes tot het een mooie bruine buitenkant heeft en dan indirect doorgaren tot de gewenste gaarheid.

Voor deze jodenhaasjes heb ik een recept van Mike van Live Fire Concepts gebruikt. Mike gebruikt in zijn recept 1 eetlepel pittig paprikapoeder, als ik het weer maak zou ik die vervangen door half pittig en half mild. Ik had Pimenton de la Vera pittig paprikapoeder gebruikt, het zou kunnen dat dat iets scherper is dan het reguliere spul. Verder zou ik ze volgende keer nog iets bruiner laten worden aan de buitenkant. Ik had ze nu 90 seconden per kant gedaan, volgende keer laat ik ze goed bruin en krokant worden, ze kunnen het makkelijk hebben!

Al met al een erg lekker en betaalbaar stukje vlees van de barbecue dat dan ook weer schoon op ging allemaal! Dus kom je het een keer tegen, meteen kopen! Of vraag je slager er naar, hij zal je echt niet vreemd aankijken!

Ingrediënten:
4 eetlepels Dijon mosterd
4 eetlepels zeer fijn gehakte peterselieblaadjes
2 eetlepels verse knoflook uit de knijper
1 eetlepel verse thijmblaadjes
½ eetlepel pittig paprikapoeder
½ eetlepel mild paprikapoeder

zeezout en versgemalen peper

Bereiding:
Maak je barbecue klaar voor direct grillen, met 2 zones, één deel met kolen het andere deel zonder kolen op het rooster.

Haasjes peperen en zouten en op een loeiheet rooster kleuren en schroeien boven de kolen.

Mosterd met de andere ingrediënten mengen en het vlees mee insmeren.

Vlees garen op lage temperatuur van de kolen af. Hou 55°C kerntemperatuur aan voor medium rare, 60°C voor medium.
Haal de haasjes van de grill en laat ze 5 á 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens ze aan te snijden, zo kunnen de vleessappen zich weer door het vlees verdelen en wordt het malser.

Bron : https://www.bbq-nl.com/2010/08/jodenhaas-a-la-mike.html

 

GRAIN FED BLACK ANGUS BEEF

black-angus-beef-jacks-creek

Jack’s Creek Black Angus beef is derived from superior Black Angus cattle, grain fed for 150 to 170 days on a specifically formulated high energy grain diet. Our cattle are only bred from the best bloodlines and are independently verified as being 100% Black Angus, having no added hormones and being free from antibiotics.

Jack’s Creek Black Angus cattle have the unique advantage of being predominately bred, grown and grain fed in the prime agricultural region of the Liverpool Plains, New South Wales. This vertically integrated formula ensures the cattle enjoy a stress free life-cycle which supports safe, healthy and consistently marbled beef.

We provide a flexible Black Angus product selection, available for both food service and retail. The beef’s consistency of high marbling, tenderness and yield make it the perfect choice for any cooking application.Jack’s Creek Black Angus

Independently Verified by Certified Angus Beef (CAB) Pty Ltd:

  • 100% Black Angus
  • No Added Hormones
  • Free from Antibiotics
  • Halal Accredited
  • EU Accredited

De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Reviews

Reviews van gebruikers 5 / 5 Reviews: (1)

  • JJJ - 10 March 2020

    5 / 5

    Top!!!!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box