Nieuw

Tri Tip "Jacks Creek"

Tri Tip ook wel Maminha, Ezeltje of liesstuk genoemd van graan gevoerde Angus is een relatief onbekende versnijding met een mooie laag vet aan 1 zijde, dus niet doorvertellen :-)

Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.

Op voorraad
X

23,30 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

CARDIFF CRACK - "its taste is considered addictive”

We kregen een tip van een klant:Cardiff Crack, Google maar eens..

Google leerde ons dat de Seaside Market in Cardiff by the Sea in Californië een Burgundy Pepper Tri Tip serveert met de naam Cadiff Crack omdat hij verslavend lekker zou zijn.

Ook vonden we een recept van de Cardiff Crack. Ongetwijfeld zal de Seaside Market niet alle geheimen prijsgeven, maar het gevonden recept was inderdaad verslavend lekker.

Voor een prijs van rond de € 15,- per kilo serveer je echt een super stuk vlees met een simpele bereiding.

Eerst mengen we 360 ml rode wijn met 60 ml olijfolie, 3 fijn gehakte knoflook tenen. 5 ml honing (1TSP) en 15 ml (1TBSP) of meer verse zwarte peper. Wij mixten zwarte peper en chill peper.

Dit mengsel roeren we goed door, doen het in een zipperbag met de tri trip en ‘persen’ zoveel mogelijk de lucht er uit. Dan sluiten we de zak en kneden het geheel goed door en leggen het in de koelkast.

24 uur later halen we het vlees uit de zak en laten het een half uur op temperatuur komen. 

Ondertussen steken we de Big Green Egg aan en richten hem in voor direct heat en met het gietijzer rooster.

De Tri trip deppen we droog, marinade is bedoeld om in het vlees trekken en niet om te verbranden. Het vlees heeft een mooie paarse kleur van de marinade.

We grillen het vlees rondom direct aan en plaatsen hem dan indirect en garen door tot een kern van 49 graden.

We laten hem 10-15 minuten rusten terwijl wij de mais uit de folie halen en nog even direct grillen.

Mocht je niet van de vetlaag houden, snijd deze er dan op je bord af en nooit voor de bereiding. Deze is essentieel voor de smaak.

 

Je bent gewaarschuwd, Cardiff Crack,  verslavend lekker!

 

 

KNAPPREND VUURTJE, SISSENDE BARBECUE EN SOLOMON BURKE OP DE SPEAKER, BETER KAN HET BIJNA NIET.

Gisteravond hebben we een lekkere Tri Tip op de gril gelegd. Tri Tip komt van de lies van het rund en is iets steviger dan de hoger gelegen steaks, maar met een prijs van rond de € 15,- per kilo een stuk voordeliger. Hij is mals, sappig en heerlijk van smaak.
Tri Tip noemen ze ook wel eens een ezeltje of liesstuk en is hier minder bekend, maar aan de westkust van America is de Tri Tip Hot.

Wij hebben een marinade gemaakt van suiker, soya, honing, gember etc. Kijk maar even bij de ingrediënten.
De Tri Tip hebben we in een zak gedaan, in dit geval gewoon een pedaalemmerzak, een zipper is natuurlijk mooier en steviger. Marinade erbij en daarna de zak laten zakken in een kom met water zodat de lucht eruit gaat.
Uiteraard mag er geen water in de zak komen..
Op deze manier kan je zelf eenvoudig en voordelig vacumeren en blijft de marinade mooi om het vlees. Knoop erin en klaar.
De zak een beetje kneden en draaien en minimaal 2 uur wegleggen.

BBQ opstoken en inrichten voor indirect. 
Het viel gister al iemand op dat we een BGE rooster op de weber hebben liggen. Dat klopt, dit geeft mooie grill stripes.
Grill het vlees direct aan, de marinade mag mooi caramelliseren en een zwart plekje is geen probleem, maar pas, wel op het kan ook te gek.
Nu even de andere kant grillen en dan indirect leggen tot een kerntemperatuur van 48 - 50 graden.
Haal het vlees van de Q en laat het een kwartiertje rusten in aluminium folie zodat het tot rust komt en de sappen opgenomen worden.

45 gram bruine suiker
60 ml marple siroop
60 ml soya sauce
1 eetlepel honing
2 eetlepels witte wijnazijn
5 geplette en gesneden knoflook tenen
1 eetlepel gember, liefst vers
1 eetlepel chili powder
royaal versgemalen peper

http://www.beefexclusief.nl/uruguay-beef-tri-tip.html…

WWW.BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL


Tri-Tip is de versnijding uit Amerika bij ons wordt het ook wel Ezeltje of liesstuk genoemd. Dat is niet echt van een ezel ! Hier is het een bijna vergeten vergeten stukje vlees maar in de VS zeker niet, sterker het is het barbecuegerecht van de westkust.

Het liestuk ligt tegen de dikke lende aan, heeft een lange draad en in het stuk verloopt die draad ook nog eens, daar moet je dus goed opletten met het trancheren, in plakjes snijden, want als je dit stuk niet haaks op de draad snijdt zal het vrij taai lijken. Goed haaks op de draad gesneden is het echter erg mals.

Hieronder volgt een eenvoudige maar heerlijk bereiding van deze Tri-Tip volgens de Grillmaster 2015; Huub Hamar de la Brethoniere:

Tri-trip nibble from a stick, Heerlijk stripje Tri-trip op een stokje met LetzQ beefrub lekker krokant en droog gegrilled op de satebbq heerlijk met Eagle Chillisaus! Andere helft van de trip cavemenstyle in de BGE!!

Vlees waar je alle kanten mee op kan.

 



 Tri tip van het Urugauy Angus Beef rund

De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box