Nieuw

Speenvarken naturel

Hollands speenvarken naturel, keurig schoon en klaar om te bereiden op de bbq, spit, oven of La Caja China. Het speenvarken is ongekruid en ongegaard.

Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.

Op voorraad
X

129,35 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

Hollands Speenvarken

Voor de barbecue fanaten; een heel speenvarken voor in de oven, aan het spit of voor op de barbecue. Dit product is ongekruid en ongegaard. Dus u kunt een geheel eigen draai geven aan dit product. De speenvarkens hebben een leeftijd van 4-10 weken. De speenvarkens van ca.10 KG zijn goed voor circa 30 personen.

Speenvarken op de La Caja China - klik hier om te huren: verhuur la caja china

De oorsprong van La Caja China Roastingbox ligt in China Town Havanna op Cuba (spreek dus ook op zijn Spaans uit "La KAHA China”.
Het principe en werkwijze zijn even simpel als doeltreffend.

In een met metaal beklede box wordt een geprepareerd heel varken tussen het speciale rooster gelegd, een serie spareribs, kippen of een combinatie kan natuurlijk ook. Daarboven wordt een vuurbak geplaatst met hete kolen. Hierdoor ontstaat een houtskool gestookte oven die een perfecte garing geeft, en ruimte voor grotere volumes. Bovendien gaart hij sneller dan elk ander BBQ systeem.

Boven de kolen kan ook nog een rooster geplaatst worden voor burgers of steaks etc.
Door het speciale rooster in de box ligt het vlees vrij van de bodem en heeft de warme lucht ruimte om rondom te garen. Daarnaast druipt het vet gewoon omlaag en kan afgetapt worden.

Speenvarken aan het spit?

Als richtlijn kun je denken aan 5 tot 6 uur voor een speenvarken van 6 a 7 kilo. Een groter speenvarken duurt langer, denk aan 8 uur voor een speenvarken van 9 a 10 kilo. Het is gaar als het gaar is dus gebruik wel even een thermometer. Vlak onder de 70 graden Celsius is een mooie doeltemperatuur.

Moet je een speenvarken vullen?

Een speenvarken wordt geleverd zonder ingewanden dus vullen is een mogelijkheid. Het hoeft niet, je zou ervoor kunnen kiezen om het vleesdeel (zonder zwoerd) te rubben met een mooie pork rub. Als je wil vullen moet je de buik dichtbinden en daarvoor heb je slagerstouw en een naald nodig. Het vullen van een speenvarken kan met een leuke mix van groenten en verse kruiden.

Wel of geen crackling?

De huid van het speenvarken, het zwoerd, kun je zo bereiden dat deze goed eetbaar is. Dan moet je het zwoerd wel even voorbewerken. Om te beginnen kerf je het zwoerd een dag voor de bereiding diagonaal in. Gebruik veel grof zout en druk deze goed in de kerven. Het zwoerd moet uitdrogen zodat het knapperig kan worden. Het zout laat je een nacht zitten en de volgende dag veeg je het er weer af. Bij de bereiding van het speenvarken stook je tegen het einde van de bereiding het vuur heel hoog op zodat het zwoerd crackling kan worden. Dit mag niet te lang duren, anders gaart je vlees teveel door. Er ontstaan bubbeltjes op het zwoerd en daaraan kun je zien dat de crackling zich vormt. Als dat is gelukt kun je ook het zwoerd mee serveren.

De bezorging wordt verzorgd door Trunkers en vindt plaats op maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag, zondag en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen voor 11.00 uur op werkdagen worden dezelfde avond bezorgd. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van ers kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven.

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box