0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Waards varken Procureur zonder been

    € 36,05 Op voorraad: Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.
    Procureur (varkensnek) van Beter leven Hollands varken om overheerlijke pulled pork mee te maken. Bestel uw kwaliteitsvlees bij Beef Exclusief !... Toon meer
    Gewicht in grammen : ca. 2.700 gram
    • De gezelligste showroom van Nederland
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Deskundig en eerlijk advies
    • On- & offlineslager

    Productomschrijving

    BEEF-X PULLED PORK WRAPS

    Pulled Pork is nou niet bepaald het meest originele BBQ-gerecht. Wat wel grappig is dat iedereen er zijn eigen visie en recept voor heeft.
    Eigenlijk is Pulled Pork niet eens een gerecht op zich, het is een basisingrediënt voor talloze gerechten.

    We meldden gister al dat het een mooie dag was om Pulled Pork te maken, vandaag dus het uitgebreide verslag.
    De basis is een mooie procureur 2,4 kg (varkensnek) van het Hollands KDV varken. Deze hebben we de avond voor de bereiding ingewreven met een droge Pig Wing rub, van Don Marcos.(https://www.beefexclusief.nl/pig-wing.html)
    Om 08:30 steken we de Big Green Egg aan en brengen hem op 110 graden.

    Ondertussen maken we een mengsel van 100 ml. appelsap, 100 ml witte wijn azijn (of appelcider azijn) en 100 ml Grand Marnier.
    Voor we gaan beginnen injecteren we de procureur op een aantal plekken royaal met dit mengsel.
    De rest gieten we in een sprayfles.

    Om 9:00 uur leggen we wat big chunk’s olijfboom rookhout bij de kolen en gaat het varken op de grill.
    De Meater heeft precies genoeg bereik om het proces binnen te volgen waarbij ook de ambient functie erg handig is. Hiermee wordt de ketel-temperatuur boven het rooster weergegeven.

    Na een uur openen we het deksel en bespuiten het vlees rondom met de gemaakte spray. Dit houden we de dag door ieder uur vol.

    Op 67 graden komen we in de 'the stall’, wat inhoudt dat de temperatuur blijft hangen of zelfs kan dalen. Dit duurt zomaar 1-1,5 uur. Geen paniek, gewoon rustig wachten.
    Bij 70 graden vouwen we een aluminium ‘bootje’ en leggen het vlees er in. We hebben nog een flesje vuur en vlam bier van Brouwerij de Molen staan van laatst en gieten dit erbij. Dan voorzichtig dichtvouwen en zorgen dat de Meater buiten de folie steekt.
    In de bovenkant prikken we wat gaten.

    Check nu meteen even of je nog genoeg kolen over hebt voor de volgende uren. Anders kan je ze nu mooi bijvullen.
    Nu nog een paar uur het vlees bewaken.

    Om 17:45 uur bereiken we de 87 graden en mag Miss Piggy er weer af.
    Nu nog 20 minuten op een warme plaats laten rusten. Dat doen we maar even binnen, net als het pullen. Anders koelt hij wel heel snel af.

    Pullen:
    Ondertussen warmen we wat BBQ saus op. Wij kozen voor de https://www.beefexclusief.nl/blues-hog-smokey-mountain-saus….
    Dan trekken we het varken uit elkaar. Hij is zo mooi dat dit met de hand kan, ware het niet dat hij van binnen te heet is om beet te pakken. Dus toch maar een paar vorken erbij pakken.
    We strooien er nog wat Don Marco’s Pig Wing overheen, gieten de BBQ saus er bij en mengen het geheel.

    Ondertussen maken we een coleslaw van dunne reepjes rode kool, appel, wortel, gele rozijnen en griekse yoghurt.
    Dat zuurtje is heerlijk fris bij de Pulled Pork.

    We grillen wat wraps direct op het resterende vuur en vullen deze met de coleslaw en Pulled Pork.
    Touwtje er om en ‘it’s a wrap’.

    Uiteraard hebben we nog Pulled Pork over waar we later nog wat andere dingen mee zullen doen.

    Recept coleslaw:
    • 250 gram rode kool
    • 2 eetlepels Griekse yoghurt
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 2 eetlepels appelcider azijn (of een andere azijn)
    • een grote hand julienne gesneden wortel
    • 1/2 appel in julienne (met schil, zonder klokhuis)
    • gele rozijnen
    • peper en zout naar smaak

    Leg de rozijnen in een bakje en giet er een klein beetje heet water overheen. Zo zwellen ze een beetje op en worden ze extra sappig.
    Snij de rode kool in hele dunne reepjes. Doe de reepjes en de azijn in een kom en roer even door. Laat zo 15 minuten ‘trekken’. Dat maakt de kool iets zachter en makkelijker te eten. Giet daarna de overtollige azijn uit de kom.
    Giet de rozijnen af en roer die samen met de yoghurt, mayonaise, wortel en appel door de reepjes rode kool. Maak op smaak met peper en zout.
    Serveer deze rode coleslaw met appel bijvoorbeeld bij je broodje Pulled Pork of een ander lekker gerecht!

    www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL!

    Bestel hier je procureur: https://www.beefexclusief.nl/hollands-varken-procureur-zond…

    Specificaties

    Artikelnummer
    525
    SKU
    30070142

    Toon meer

    Reviews

    0 from 5Based on 0 reviews
    Schrijf je eigen review

    Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

    Accessoires

    Maak je aankoop compleet

    Procureur zonder been
    € 36,05
    Waards varken Procureur zonder been
    Gewicht in grammen : ca. 2.700 gram
    Op voorraad: Op voorraad, bezorging via Trunkrs of afhalen in onze Showroom.
    Toevoegen aan winkelwagen

    Recent bekeken

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking