Herten Sukade of sucade

€13,10 Incl. btw

Levertijd:

1 - 2 werkdagen

Herten sukade van eerlijk en duurzaam wild hert is heerlijk mals en wild vlees voor stoofschotels zoals bijvoorbeeld onderstaand recept. Vacuum verpakt ca. 650 gram

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Stukprijs: €0,00 /

KERSTDINER: WILDSTOOF VAN HERT

Deze wildstoof van hert maakte ik vorig jaar met kerst. Maar eigenlijk is er maar één goed moment per jaar om zo’n stoofschotel te delen en dat is nu, zo rondom de feestdagen. Daarom bewaarde ik het recept een jaar in mijn mapje en zet ik hem nu pas online. Ik vind hert zelf heel erg lekker, maar mijn familie is er wat minder dol op. Ik denk dat dit vooral tussen de oren zit en dus fopte ik ze allemaal…

Ik had er in ieder geval enorm lol in. En was supertrots op mijn wildschotel. Aan tafel maakte ik iedereen wijs dat het een stoofschotel van rund was. En er was niemand die het door had dat het niet zo was. Mijn moeder wel, althans dat zegt ze en ik geloof dat stiekem nog steeds niet, want zoiets zegt ze altijd. Sorry mam! Iedereen vond het heerlijk en de schotel ging helemaal op. Hertenskukade is zo heerlijk mals en het heeft niet een hele sterke wildsmaak (niet zoals konijn of haas). Het perfecte gerecht als je dus eens wild wilt (haha dat klinkt grappig) proberen. De ontbijtkoek klinkt misschien gek, maar dit is zo lekker in een stoofpotje. Het geeft een kruidige smaak en tegelijkertijd bindt het de saus. Heerlijk! Erbij serveerden we klassiekers zoals aardappelgratin, stoofpeertjes en wat frisse salades.

Ingrediënten voor 6 personen: 


1,5 kg herten sukade
2 uien
1 winterwortel
1 teentje knoflook
100 ml rode wijn
300 ml wildfond
3 plakjes ontbijtkoek
2 blaadjes laurier
3 kruidnageltjes
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het:


Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Was de winterwortel en snijd deze in plakjes. Fruit dit aan in iets olijfolie. Snijd de herten sukade in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Bak deze op een hoog vuur rondom mee. Voeg eventueel een scheutje extra olijfolie toe. Blus het geheel af met de rode wijn en de wildfond en zet het vuur dan lager. Snijd de ontbijtkoek in stukken en voeg dit bij de wildschotel. Voeg de laurier en de kruidnagel bij de stoofschotel en laat het geheel zo’n 2,5 uur op een zacht vuur stoven (met de deksel op de pan). Is er nog teveel vocht in de pan, haal de deksel dan van de pan en laat het vocht inkoken. Breng de wildstoof op smaak met wat peper en zout.

Serveer het gerecht met bijv. pastinaaksoep met salieboter, aardappelgratin en stoofpeertjes!

Receptbron: UITPAULINESKEUKEN.nl

 

Powered by Lightspeed