Herten Rack (Frenched hertenrack)

Levertijd:

1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Herten rack van eerlijk en duurzaam wild hert; De absolute kroon op elke kerstmaaltijd. Heerlijk mals en zacht vlees van structuur met die zalige wild bite! aan 1 stuk van ca. 1500 gram (10 ribs)

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Artikelnummer: 1864
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.
Stukprijs: €0,00 /

Hertenrack & flowersprouts

Voor we het hert gaan grillen maken we eerst een mengsel van 1 fijn gesneden knoflookteen, een eetlepel tijm, 30 gram honing, 1 theelepel grove mosterd en 1 eetlepel olijfolie.

We bestrooien het hertenrack met wat zeezout en grillen hem rondom aan op een direct vuur. Dan plaatsen we de platesetter en lakken het rack met ons mengsel. Dit herhalen we nog een paar keer. 
We garen indirect door op 180 graden tot een kern van 53 graden. Ondertussen hebben we de Flowersprouts een paar minuutjes voorgekookt. 

Flowersprout is een kruising tussen een spruit en een boerenkool en is ongeveer 5 cm groot. de smaak is ook een mix tussen spruit en boerenkool en een beetje nootachtig. Ideaal bij wild.

Terwijl we het hert laten rusten roerbakken we de flowersprouts met een versnipperde knoflookteen en doen daar wat gegrilde pijnboompitten bij.

We maken het af met een aardappel / bosui pureetje.

 

Herten Frenched Rack met sjalotjes en gedroogde cranberryjus

Ingredienten voor 5 personen:

1 Herten Frenched Rack van circa. 1,5 kg (10 beentjes)
1 kg gepelde sjalotten
2 eetlepels olijfolie
120 ml runderbouillon
120 ml rode wijn
120 ml water
1 theelepel jeneverbessen, gekneusd
75 gram gedroogde cranberries
1 eetlepel balsamicoazijn
2 theelepels maizena, opgelost in 2 theelepels water
Zwarte peper
Zout

Bereidingswijze:

1) Verwarm de oven tot 210 °C.
2) Doe de sjalotjes in een ovenschaal, en sprenkel hier wat olijfolie overheen. Breng ze desgewenst op smaak met wat peper en zout.
3) Plaats de schaal met de sjalotjes in oven gedurende 25 tot 30 minuten tot de sjalotjes goudbruin zijn. Roer ze regelmatig even door elkaar.
4) Dep ondertussen het hertenrack droog en wrijf deze in met de rest van de olijfolie, wat peper en zout. 
5) Verhit een pan op hoog vuur en bak het hertenrack aan beide kant bruin. Bewaar het bakvocht.
6) Haal de ovenschaal uit de oven en schuif de sjalotjes naar de zijkant van de schaal. Plaats het hertenrack in het midden van de schaal, met de kant van de botten naar beneden. 
7) Plaats de schaal weer terug in de oven en gaar het hertenrack gedurende 20-25 minuten tot een kerntemperatuur van circa 52 °C. 
8) Haal de schaal uit de oven en doe de sjalotjes en het hertenrack in een andere ovenschaal en dek losjes af met wat aluminiumfolie. Neem het braadvocht uit de pan en doe hier het vocht en het schraapsel van de bodem uit de ovenschaal bij, de bouillon, de wijn, het water en de jeneverbessen. Verwarm dit op middelmatig vuur gedurende 5 minuten en blijf goed roeren dat alles van de bodem loskomt.
9) Giet dit mengsel, door een fijne zeef, in een steelpan. Doe hier de met water gemixte maizena en de cranberries bij samen met de balsamico azijn en brang op smaak met peper en zout. Verwarm dit op middelmatig vuur gedurende 5 minuten tot het een mooi glad mengsel is.
10) Snij het hertenrack tussen de beentjes in losse steaks en serveer met de sjalotjes. Giet er de saus eroverheen.

Powered by Lightspeed