Herten Goulash of poulet

€20,95 Incl. btw

Levertijd:

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Herten Goulash zijn zachte blokjes vlees van wild hert om uw eigen hazenpeper, goulash of wilde stoofschotel mee te maken. Wellicht een leuk idee voor de gezellige Kerstdagen.

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Artikelnummer: 1873
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Vacuum verpakt ca. 1.000 gram.

Hertengoulash stoofschotel

Een zacht- zoete stoofschotel met heerlijk zacht vlees. Er is even wat tijd voor nodig, maar dan blijft het gerecht ook enkele dagen houdbaar. Zoals bij veel stoofschotels dikt het geheel in als het een dag staat. Maakt u het opnieuw warm, voeg dan gerust nog wat vocht toe in de vorm van wildfond, bouillon of rode wijn. Ook lekker met stoofpeertjes, appelcompôte en aardappelpuree.

Ingrediënten

4 personen

- 500 g hertengoulash- of stoofvlees
- 50 g spekblokjes
- 100 g champignons, in plakjes gesneden
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 kleine winterwortel, in blokjes gesneden
- 1/2 zoete puntpaprika, in ringetjes gesneden
- 1/2 zoet zure appel, in blokjes gesneden
- 5 laurierblaadjes
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel koekkruiden
- 2 dl sinaasappelsap
- 2 dl wild fond of vleesbouillon
- 2 plakken ontbijtkoek
- 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Maak de groenten schoon en snijd ze zoals aangegeven. Verhit de olie in een braadpan, en fruit de ui in 5 minuten zacht. Voeg de spekblokjes toe en na ongeveer 1 minuut het goulashvlees. Bak het rondom en voeg de wortel en de paprika toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken, en voeg dan sinaasappelsap, wildfond, koekkruiden, laurier en kruidnagelpoeder toe. Laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen. Voeg daarna de champignons, appel en ontbijtkoek toe en laat de stoofpot nog zeker een half uur op een zacht vuur sudderen. Roer het vlees met de saus af en toe om. Controleer of het vlees zacht is en verleng zo nodig de stooftijd.

Powered by Lightspeed