Echte Mozzarella di Bufala

€4,85 Incl. btw

Levertijd:

Alleen af te halen, Coenecoop 2B1 Waddinxveen

ALLEEN AFHALEN NA BESTELLING !! Overheerlijke, echte Italiaanse Mozzarella di Bufala. Dagvers geleverd. Afhalen vrijdag en zaterdag in onze Beef Exclusief showroom

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: Alleen af te halen, Coenecoop 2B1 Waddinxveen

DAGVERS PRODUCT : Alleen afhalen op vrijdag en zaterdag na bestelling via onze site.

De Echte Italiaanse Mozzarella di Bufala.

a550277eae389c81711c26bcc2659c82_medium.

Als we het over mozzarella kaas praten, dan denken we meteen aan die witte bolletjes kaas, in een zakje vol ‘vocht’.

55b34fd73727d9b19698835c7d5302aeaW52b2No

 

Mozzarella is een Italiaanse, witte kaas.

Hij is romig, elastisch en een beetje vezelig. De kaas is halfzacht en werd oorspronkelijk gemaakt van buffelmelk. Nu wordt hij echter ook gemaakt uit koeienmelk.
Het is een typisch ingrediënt op pizza, maar ook in slaatjes en met schijfjes tomaat smaakt mozzarella overheerlijk.

Koemelk of buffelmelk?

Wij halen onze mozzarella in de winkel maar meestal is hij gemaakt van 'koemelk'. Zij die ‘betere’ mozzarella willen eten, kiezen best die 'gemaakt van buffelmelk'.

Als Italianen het over mozzarella hebben, dan bedoelen ze de romige bolletjes die bereid worden met melk van zwarte waterbuffels in de regio’s Campania, Lazio en Puglia.
Mozzarella di Bufala is voor hen helemaal iets anders dan ‘Fior di latte’, een gelijkaardige soort kaas op basis van koemelk.
Echte mozzarella is hagelwit, heeft een eigen smaak en structuur. Ze is in de Europese Unie beschermd als gegarandeerde traditionele specialiteit.
Als je de heel goede mozzarella wil, dan is het dus ideaal als je op de etiketten volgende handelsnaam terugvindt : ‘Mozzarella di Bufala Campana AOP’
Maar eigenlijk ben je al zeker van een betere soort als ziet dat buffelmelk gebruikt werd.

Bereiding van mozzarella : draaien en scheuren

Erg verse mozzarella heeft een gladde, dunne huid en binnenin een soort laagjesstructuur. Dat komt door de manier waarop de kaas gemaakt wordt. Eerst wordt aangezuurde melk gestremd tot wrongel.

8f72f7d9931feb4ecedbb2c0722575ebMWEuanBn

 

Die wrongel wordt met de hand gebroken of met een mes in stukken gesneden.

 

0283ed0eee6998607137643223c4e475Mm1ha2Vu9afeba42972a726b6b6d46ed9d506e99M21ha2Vu

 
De wei die daarbij vrijkomt, wordt opgevangen.

Nadat hij een tijdje gerijpt heeft, wordt de wrongel in heet water geschept dat ronddraait. Zo ontstaan lange kaasdraden die samenklonteren. Als de juiste structuur bereikt is, wordt de klomp kaas eerst gekneed, dan in stukken gescheurd en tot bolletjes verwerkt.

c1bc72568d36176da6f0bb5c451d90aaNS5qcGc=e00944d55e6432ccf20f9fda2492b6fdNi5qcGc=

Om te voorkomen dat ze zouden uitdrogen en om ze te laten afkoelen, worden deze bolletjes in licht gezouten water of koude wei gegooid.

63aeb41b7837b24999c7766adda70a24Nm1ha2Vu

 

De juiste melk?

Het lijkt een eenvoudig proces, maar toch heeft elk bedrijf zijn eigen methode. Zo kan zowel de smaak als structuur en de vochtigheid van de kaas erg verschillen. Je proeft bijvoorbeeld of een fabrikant gepasteuriseerde melk gebruikt of gethermiseerde. In het laatste geval worden niet alle bacteriën gedood waardoor de mozzarella meer smaak en karakter kan ontwikkelen.
Ook de dichtheid van de kaaslaagjes en het percentage buffelmelk kunnen verschillen.

Lekker vers

Mozzarella is een kaas die niet moet rijpen en die dus onmiddellijk kan gegeten worden. De kaas wordt vacuüm verpakt met het vocht van de productie.
Als je de verpakking geopend hebt, moet je hem in dat vocht bewaren - anders droogt hij uit.
De kaas is na opening nog 8 dagen houdbaar.
Ideaal is om de mozzarella 2 uur voor je hem klaarmaakt uit de koelkast te halen en op kamertemperatuur laten komen.

Wat is het verschil tussen mozzarella en ricotta?

Pas op! Verwar de mozzarella niet met ricotta', een andere frisse, witte kaas uit Italië.
Ricotta wordt gemaakt van de wei die overblijft na het maken van mozarella of provolone.
Deze wei wordt opnieuw gekookt en zo ontstaat een nieuwe wrongel.
Door deze nieuwe wrongel te laten uitlekken, bekomt men ricotta. Ricotta is trouwens het Italiaans voor ‘opnieuw gekookt’
De sneeuwwitte zachte en frisse Italiaanse kaas ricotta is meestal gemaakt van koeien- of schapenmelk. Ricotta heeft een zachte en milde smaak en bevat een laag zout- en vetgehalte.
Ricotta wordt in Italië ook veel in pastagerechten gebruikt en is verkrijgbaar in kuipjes.

 

Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »