Doos Spare ribs "Baby back"

€69,95 Incl. btw

Levertijd:

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Babyback ribs van de beste kwaliteit Europees varken, verpakt in een voordelige doos van 10 kg totaal. Er zitten dan ca. 12 tot 14 ribben in en worden altijd diepgevroren verzonden. Ideaal voor grotere BBQ partijen.

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS

Als je zelf nog nooit zelf spareribs gemaakt hebt (en dan bedoel ik niet voorgegaarde opwarmen) dan weet je nu echt niet wat je proeft.
We hebben ze gister weer eens gemaakt, de HOT & JUICY BEEFX DROP OFF THE BONE BBQ-RIBS. Hiervoor gebruikten we de beroemde 3-2-1 methode.
Het maken van super malse spareribs is heel weinig werk, maar kost wel veel tijd 3+2+1uur om precies te zijn.

Deze keer gebruiken we baby back ribs . Je leest veel over de 3-2-1 methode, maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Ik leg het straks uit.
Maar voor we beginnen halen we eerst het vlies van de achterkant van de ribben zodat deze mooi mals kunnen worden. Gebruik hiervoor een (graag schone) kruisschroevendraaier of een bot rond mes of lepel. Wrik dit tussen de ribben en het vlies en werk het iets omhoog. Pak het vlies met een stukje keukenrol beet (meer grip) en trek het van de ribben.
Dan kruiden we de ribben rondom met een droge rub. De één bestrooien wij met Don Marco’s Cherry Bomb, een licht pittige rub. De andere met Smokey Goodness Pig Powder.

Ondertussen richten we de Big Green Egg in op 105 graden Celsius indirect. Op de platesetter plaatsen we 2 aluminium bakjes met water. Enerzijds om de platesetter een beetje schoon te houden, anderzijds houdt dit de temperatuur makkelijker constant.

Fase 1 (3 uur): We plaatsen de ribben in het rek (let op dat de uiteinden niet te veel boven de openingen naast je platesetter hangen, (we willen indirect grillen) en zetten de wekker over 3 uur.
Check af en toe of de temperatuur i.d.d. op 105 gr. blijft staan.

Fase 2 (2 uur): De ribben pakken we in aluminiumfolie met een riante scheut appelsap (zo puur mogelijk) het zuur zal het vlees extra mals maken en door het pakket droogt het niet uit. En ach de Calvados stond er toch, dus ook maar een scheutje Calvados erbij.

Fase 3 (1 uur): we pakken de ribben uit en ze vallen al bijna uit elkaar, maar we zijn nog niet klaar.
De ribben met de Cherry Bomb rub bestrijken we met de Don Marco’s Apple Bourbon Glaze en de Pig Powder ribben met Stockyard Southern Blues BBQ Sauce.
We laten ze nog een klein uurtje in het rek staan, nog steeds op 105 graden. Tussentijds bestrijken we ze nog een keer met de sauzen.

Beetje patat en huisgemaakte mayonaise erbij en klaar. De twee ribben hebben echt een totaal verschillende smaak. De een fris-pittig, de ander sticky & spicy.
Geloof mij, hier eet je gegarandeerd je vingers bij op!

Als je je vuur / temperatuur beheerst is dit echt het simpelste gerecht wat je kan maken. Kan niets aan mis gaan.
WWW.BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL!




Spareribs zijn populair voor op de bbq. De bereiding is dan ook niet moeilijk hoewel je een paar regels in acht moet nemen:

- Spareribs rauw en bij voorkeur niet voorkoken
- Het vlies verwijderen
- Gebruik een mooie rub of marinade - stockyard
- Gaar op lagere temperatuur, ongeveer 110 tot 120 graden. De duur van de garing is
  dan een uur of vier. Hogere temperatuur kan ook maar dan is het resultaat minder mals.
- De gewenste kerntemperatuur voor spareribs is 90 graden
- Met de breektest kun je kijken of ze gaar zijn; het vlees 'breekt' doornmidden maar net
  niet helemaal door. Dan zijn ze klaar


Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »