Nieuw

Cote de Boeuf

Dry Aged Cote de Boeuf van gras gevoerde Rubia Gallega. Om dit bijzonder goede vlees te selecteren, wordt het wettelijk beschermd door het kwaliteitskeurmerk Carnes Gallegas (rund)

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Op voorraad
X

53,40 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

Het Iberisch rundvlees Rubia Gallega wint langzaam maar zeker aan bekendheid in de Lage Landen. En terecht. Deze Spaanse producten hebben een specta- culaire smaak en zijn bovendien ook nog eens gezond!

De runderen van het Rubia Gallega-ras kenmerken zich door de hoge mate van intramusculaire vetten. Door de leefwijze heeft het vlees een traditionele kruidi- ge en ietwat zilte smaak, die bij veel sterrenkoks in Spanje in de smaak valt. Het is in Galicië normaal om een rund na twee tot zeven jaar te slachten, wat relatief laat is in vergelijking met andere rasrunderen. De runderen hebben dus alle tijd gehad om te genieten van al het moois wat Galicië te bieden heeft.

De kalveren met het Ternera Gallega-stempel, hebben zicht uitsluitend met gras, klaver en kruiden gevoed, waardoor hun vlees bijzonder geurig en erg mals is. Bovendien zijn zij nooit gescheiden van hun moeder, de koe van wie zij de melk tot zich nemen.

Wij zijn er trots op u de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met dit Rubia Gallegavlees.

Hopelijk geniet u er net zo van als wij!

Cote de Boeuf  !

DRY AGED RUBIA GALLEGA COTE DE BOEUF

Rubia Gallega is een prachtig Iberisch stuk rund vlees. Graan gevoerd voor een mooie vetadering en Dry Aged waardoor de smaak nog intenser is geworden.

Aan zo’n Spaanse parel wil je niet te veel doen. dus steken we er 2 knoflook tenen in en leggen hem direct op een het gietijzer rooster voor een mooie searing.

Na een paar minuten draaien we hem een kwartslag en na weer een paar minuten vervolgen we deze stappen op de andere kant van het vlees.

Ondertussen hadden we wat boter gesmolten, 2 knoflooktenen en rozemarijn toegevoegd en hier bestrijken we de bovenkant van het vlees mee.

Als beide kanten goed gegrold zijn plaatsen we ons RVS rooster weer hoog in de Big Green Egg, zonder platesetter. We willen dat het smeltende vet op de kolen valt en dit nog meer smaak toevoegt aan het vlees.

Als de MEATER aangebracht is, is het een kwestie van wachten.  Op een temperatuur van ca. 190 graden garen we het vlees naar een kerntemperatuur van 49-50 graden.

Kleine tip: The Meater is eigenlijk niet geschikt voor direct heat, nu ligt ons rooster op de hoogte van de ketelopening maar ik heb toch even een stukje aluminium folie een paar keer omgevouwen en op het rooster onder de Meater gelegd om de direct heat op te thermometer wat tegen te houden.

Ondertussen draaien we het vlees een paar keer om het weer te bestrijken met de gesmolten boter.

Eenmaal op temperatuur halen we de Cote de Boeuf van het rooster en laten deze een kwartiertje rusten zodat alle sappen zich weer mooi verdelen in het vlees.

Daarna strooien we nog wat Flor del Delta over het vlees en snijden het in mooie plakken.

Deze Cote de Boeuf smelt gewoon op je tong, terwijl ik de foto’s selecteer loopt het water alweer uit mijn mond.

Vind je het leuk om samen met mij aan de slag te gaan met een aantal FB gerechten?

Schrijf je dan in voor één van de donderdagavond workshops, dan gaan we samen mooie dingen maken. https://www.beefexclusief.nl/workshop-bbq-basics.html

 

Good Friends, Good Food, Good Times - www.BEEFEXCLUSIEF.nl -

 

 

De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Recepten

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box