Nieuw

Cote de Boeuf dry-aged

Cote de Boeuf dry-aged van regionaal grazend Waards rund is het duurzame, smaakvolle alternatief op de graan gevoerde runderen en is heerlijk mals en mooi van smaak.

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Op voorraad
X

47,70 incl. BTW

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €95,-

Productomschrijving

EEN SLOME DRY AGED WAARDS RUND COTE DE BOEUF

We gaan voor een low and slow garing bij deze cote de boeuf, maar eerst meer over het vlees zelf.

We hebben gekozen voor een Cote de Boeuf van het Waards Rund wat graast en afgemest wordt in de uiterwaarden van Snelruwaard bij Oudewater. Karel de Bruijn verzorgt deze dieren daar met veel liefde en mest ze af met een speciaal kruiden mengsel.

Daarna wordt het rund geslacht en is de Cote de Boeuf 28 dagen gedroogd in een geconditioneerde kast met een luchtvochtigheid van 85% op een temperatuur van 0 tot 1graad celsius.

Het rijpen zorgt er voor dat het spierweefsel wordt afgebroken en vocht verdampt uit het vlees.

Hierdoor wordt het vlees bijzonder mals en krijgt het een intensere smaak.

Om dat zo te houden hebben we de Cote de Boeuf eerst low and slow gegaard op een keteltemperatuur van 85 - 87 graden tot een kerntemperatuur van 49 graden.

Tijdens dit proces hebben we de bovenkant van het vlees ingesmeerd met onze befaamde kruidenolie (https://business.facebook.com/beefexclusief/posts/1054700024723625).

Als we de 49 graden bereikt hebben halen we het vlees en de de platesetter er uit en stoken het ei op naar ruim 200 graden. Het gietijzeren rooster hadden we al onder de platesetter liggen zodat deze vast voor verwarmd is.

Nog grillen we de Cote de Boeuf even snel rondom af, puur voor de grilsmaak en laten hem dan even rusten.

Het mooie van low and slow (duurt overigens maar 3 kwartier tot een uur) zie ja als je de steak doorsnijdt. Normaliter zie je in de doorsnede een garing van grijsbruin aan de buitenrand naar roze in het midden en weer terug naar grijsbruin aan de buitenkant.

Nu is nagenoeg de hele steak mooi rosé.

We malen er wat Garlic Peper over en strooien er wat Maldon Seasalt Flakes over, Thats it.

Good Friends, Good Food, Good times!

- www.BEEFEXXCLUSSIEF.nl -

 

Bestel hier je Dry Aged Waards Rund Cote de Boeuf: https://www.beefexclusief.nl/waards-rund-cote-de-boeuf.html

 




Lekker dikke steak van hollandse bodem - de Côte de Boeuf van regionaal grazend waards rund is het duurzame en smaakvolle alternatief op de graan gevoerde runderen.

De bezorging wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Op zondagen, maandagen en feestdagen wordt niet geleverd.

U kunt bij het afrekenen kiezen voor levering de volgende dag. Dat kan voor bestellingen die tot 16.00 uur geplaatst zijn.

Meer informatie

Bestellingen na 16.00 uur komen een dag later. Een excact tijdstip van levering is niet vooraf af te spreken. Via track&trace van PostNL kunt u zien wat de verwachte aflevertijd is. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat PostNL bij standaard verze

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box