Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Zwijn

4 producten


  • Wild Wild - Wild Goulash - Poulet Wild Wild - Wild Goulash - Poulet

    Wild Wild - Wild Goulash - Poulet

    Nog 4 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Wild - Wild Goulash - Poulet Traditioneel wordt een wildstoofschotel gemaakt in de herfst en winter, gedurende het jachtseizoen. Tegenwoordig is wild het hele jaar door verkrijgbaar, omdat bijvoorbeeld hertenvlees afkomstig is van fokkerijen. Het onderstaande recept is voor 6 tot 8 personen. Ingredienten:1,5 kg wildstoofvlees 75 gram boterwater (warm)2 theelepels knoflookzout2 theelepels worcestersaus2 theelepels zwarte peper2 laurierblaadjes4 jeneverbessen1 grote ui, gesnipperd6 middelgrote aardappelen500 gram kleine worteltjeseen paar stengels bleekselderij4 eetlepels bloem200 ml koud water Bereidingswijze:Haal het vlees een uurtje voor het bereiden uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen, snijd het stukjes. Verhit de boter in een grote braadpan en braad hierin het vlees aan. Doe dit in delen als de pan te vol wordt. Schenk water in de pan, zodat het vlees net onder staat. Gebruik geen koud, maar warm water. Door het toevoegen van koud water ‘schrikt’ het vlees waardoor het taai wordt. Voeg knoflookzout, worcestersaus, zwarte peper, de laurierblaadjes, jeneverbessen en de ui toe. Laat dit geheel twee uur stoven. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in stukken. Snijd de bleekselderij in schijfjes. Controleer dan na twee uur of het vlees mals is. Voeg de groenten toe, roer alles door elkaar en laat nog een half uur sudderen met het deksel schuin op de pan. Breng indien nodig het vlees op smaak met peper en zout. Maak van het koude water en de bloem een papje. Voeg dit rustig en al roerend toe aan de inhoud van de pan. Laat de wildstoofschotel in 5 minuten binden. Serveer deze wildstoofschotel met vers gebakken brood en drink er een stevige rode wijn bij.

    Nog 4 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €14,03

  • Wild Wild - Wild trio zwijn, haas -en hert Wild Wild - Wild trio zwijn, haas -en hert

    Wild Wild - Wild trio zwijn, haas -en hert

    2 reviews

    Nog 7 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    wildtrio - Hert, Wildzwijn en Haas. WILDTRIO MET WILDSAUS De bladeren kleuren, dus is het tijd voor wild. We gaan een wildtrio bereiden bestaande uit Hert, Wildzwijn en Haas. Maar eerst maken we een lekkere wildsaus, dit doen we op de Foker Ben Brander in een Gietijzeren Petromax KR 1 sauspan. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel en 1 stengel bleekselderij (allemaal fijngesnipperd) even aan. Blus af met 200 ml wild- of rundfond, 200 ml rode wijn en 200 ml (kook-)room. Voeg 1 tl mosterd en 4 blaadjes laurier toe. Laat tot de helft inkoken. Zeef de saus en breng hem op smaak met Zeeuwsche Zoute Knoflookzout en verse peper. Voeg vlak voor gebruik nog een klontje boter toe. Ondertussen zetten we de Petromax skillet op de kamado om op te warmen en kruiden we het vlees met Zeeuwsche Zoute Puur. In de skillet doen we wat di Lorenzetto Olijfolie en boter. Als de pan goed heet is leggen we de stukjes vlees er in en arroseren deze met de hete olie/boter (gewoon de hete boter over het vlees scheppen). Zo kleuren de stukjes vlees mooi rondom. Ze hoeven niet lang, voor het hert en de haas houden we 50 graden kerntemperatuur aan voor het wild zwijn iets hoger. Het vlees laten we even rusten en we malen er nog wat verse peper over. We serveren het wild met een aardappel gratin, wat stoofperen en de wildsaus. Zowel het hert als de haas en het zwijn hebben een specifieke wildsmaak die heerlijk combineert met de wildsaus.

    Nog 7 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €8,95

  • Wild Wild Zwijn medaillons - ca. 180 gram 2 x ca. 90 gram Wild Wild Zwijn medaillons - ca. 180 gram 2 x ca. 90 gram

    Wild Wild Zwijn medaillons - ca. 180 gram 2 x ca. 90 gram

    4 reviews

    Nog 40 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Wildzwijnmedaillons: Krachtig van smaak, perfect voor de BBQ Wildzwijnmedaillons zijn een absolute aanrader voor de BBQ-liefhebber die houdt van robuust en sappig vlees met een diepe wildsmaak. Dit vlees heeft een steviger structuur dan tam varkensvlees, maar blijft heerlijk mals als je het op de juiste manier bereidt. Bereiding op de BBQ Wildzwijnmedaillons lenen zich uitstekend voor grillen op middelhoog vuur. Het beste resultaat krijg je door ze kort en krachtig te schroeien op directe hitte en daarna indirect verder te laten garen. Een kerntemperatuur van 58-62°C zorgt voor een mooi rosé en sappig resultaat. Laat het vlees na het grillen even rusten, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen. Smaakcombinaties De volle, nootachtige smaak van wildzwijn combineert goed met krachtige kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook. Een marinade met rode wijn, balsamico en grove mosterd geeft extra diepgang, terwijl een lichte rooksmaak van hickory of eikenhout de BBQ-ervaring compleet maakt. Serveren Serveer de medaillons met gegrilde groenten, een stevige saus op basis van port of rode wijn, of combineer ze met een puree van knolselderij of zoete aardappel voor een extra volle smaakbeleving. Met wildzwijnmedaillons breng je een stukje puur en ambachtelijk wild naar de BBQ, ideaal voor liefhebbers van authentieke smaken.Bekijk hier meer wildzwijn medaillon recepten

    Nog 40 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €6,10

  • Wild Wild Zwijns Filet Wild Wild Zwijns Filet

    Wild Wild Zwijns Filet

    Malse Wildzwijn Filet Ontdek de bijzondere smaak van onze malse wildzwijn filet! Dit premium stuk vlees heeft een rijke, volle smaak en een uitstekende textuur, perfect voor een feestelijk diner of een bijzondere gelegenheid. Wildzwijn is niet alleen heerlijk, maar ook een gezond alternatief met weinig vet. Ideaal voor een stoofschotel, op de grill of in een verfijnde roast. Bestel vandaag nog en breng de natuur op je bord! Gegrilde Wildzwijn Filet Ingrediënten: 1 wildzwijn filet (ongeveer 500-700 gram) 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 takje tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm) 1 takje rozemarijn (of 1 theelepel gedroogde rozemarijn) Zout en peper naar smaak Optioneel: een scheutje balsamicoazijn of rode wijn Bereidingswijze: Marineren: Meng in een kom de olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper. Wrijf de wildzwijn filet in met het mengsel en laat minimaal 1 uur marineren (bij voorkeur een paar uur in de koelkast). BBQ Voorbereiden: Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat het rooster schoon en goed geolied is. Grillen: Leg de wildzwijn filet op de barbecue en grill deze ongeveer 4-6 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren: voor medium rare is 55-57 °C ideaal. Rustperiode: Haal de filet van de BBQ en laat deze 5-10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen goed verdeeld worden. Serveren: Snijd de wildzwijn filet in mooie plakken en serveer met gegrilde groenten, aardappelpuree of een frisse salade. Een balsamicoazijn of een rode wijnsaus maakt het geheel compleet. Eet smakelijk!

    €20,55

Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.