Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Cederhouten ovenplank groot

Omschrijving

De Cedarwood Ovenplank kan in alle soorten ovens gebruikt worden. Hoe langer de plank met het gerecht op lage temperatuur in de oven staat, hoe intenser de smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden.

Vóór gebruik in de oven, altijd minimaal 1 uur laten weken in water.

Voordelen van de ovenplank:

*  Schoonhouden is eenvoudig; het hout houdt zichzelf schoon. Na gebruik hoeft u de plank alleen te reinigen met water en een spons/borstel en goed te laten opdrogen, alvorens de plank weer gebruikt kan worden.

* De speciale houtsoort en de speciaal voor deze toepassing geselecteerde kwaliteit voorkomt dat de plank (onder normale temperaturen: 180ºC à 200ºC) in de oven kan verbranden. 

* Het maakt niet uit hoe vaak u de plank gebruikt, de geur en smaak verminderen niet. De kwaliteit van de Cedarwood Ovenplank blijft goed. U kunt de plank enkele jaren gebruiken.

* U kunt de plank zonder handschoen uit de oven te halen. Het gebruik van een droge doek is meer dan voldoende, de plank is warm, niet heet.

Ovenplanken worden per stuk geleverd, verpakt in folie met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 29x34cm.

KOGELBIEFSTUK VAN DE CEDARWOOD OVENPLANK

  • CedarWood OvenPlank
  • 3 kogelbiefstukjes
  • 3 plakken danish blue
  • 20 gram roomboter
  • snufje zout en peper

Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water. Verwarm de oven voor op 100C. Niet hoger!

Schroei de kogelbiefstuk rondom dicht in een koekenpan. Wrijf de kogelbiefstukjes in met zout en peper. Leg er een plak danish blue op. Leg de kogelbiefstukjes op de CedarWood OvenPlank. De kogelbiefstukjes op de ovenplank gedurende 20 minuten op 100C garen in de oven.

GEKRUIDE KIPPEBORST (4 pers.)

  • 4 kippeborsten                                   
  • 4 tenen knoflook
  • zout & peper naar smaak kruiden
  • 2 geklopte eieren

Week de CedarWood OvenPlank in koel water gedurende 1 uur (plaats een gewicht om de plank onder water te houden), verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de CedarWood Oven Plank met olijfolie. Voeg bij het geklopte ei een beetje water toe. Voeg in een kom het mengsel van de kruiden samen. Dompel de kip in het eimengsel en rol de kip daarna door het kruidenmengsel Braad de kip 1 min. in een hete pan aan alle zijden voordat u hem op de CedarWood Oven Plank legt. 

Plaats de CedarWood Oven Plank in het midden van de oven en rooster de kip gedurende 35 min.

ENTRECOTE MEt GORGONZOLA (4 pers.)

  • 400 gr. Entrecote
  • 100 gr gorgonzola
  • 2 eetlepels roomboter
  • zout & peper

Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud water. (Leg een gewicht op de plank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de entrecote. Smelt 2 eetl. roomboter in een zware pan op een heet vuur. Schroei de entrecotes gedurende 45 sec. aan beide kanten. Haal de entrecotes uit de pan en leg ze op de Plank. 

Leg de entrecotes op de Plank in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 15 min. of zolang totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Leg 2 min. voordat je de Plank uit de oven haalt, de verkruimelde gorgonzola op de bovenkant van de entrecotes. Haal de Plank uit de oven. En dien het gerecht op, eventueel met romige spinazie of cantharellen.

GEVULDE PORTOBELLO’s (4 pers.) 

  • grote portobello’s, zonder stelen                    
  • 4 eetlepels extra-virgin olijfolie
  • 4 fijngesneden teentjes knoflook                    
  • 230 gr feta in blokjes gensneden
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten       
  • 8 a 10 blaadjes gesneden basilicum


Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud kraanwater ter voorbereiding (Leg een gewicht op de CedarWood OvenPlank zodat deze onder water komt te staan).

Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de gevulde portobello’s op de plank in het midden van de oven. Zet de CedarWood OvenPlank gedurende 10 minuten in de oven, of totdat de portobello’s heet zijn en de kaas begint te smelten.

 

Cederhouten ovenplank groot

Productformulier

De Cedarwood Ovenplank kan in alle soorten ovens gebruikt worden. Hoe langer de plank met het gerecht op lage temperatuur in... Lees meer

€47,00

Afhalen in onze winkel

Nog 2 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    • Deskundig advies in de gezelligste BBQ Shop
    • De (keramische) BBQ Specialist
    • Sfeervolle professionele workshopruimte
    • On- & offlineslager
    • Vandaag verstuurd? Je hebt nog: Mar 19, 2024 10:00:00 +0100
    Heb je een vraag over dit product?

    Ons Beef Exclusief team helpt je graag verder! Klantenservice

    Stuur ons een berichtje!

    Bezoek onze showroomBezoek onze showroom

    Beef Exclusief
    Bredeweg 126
    2761KB Zevenhuizen
    Nederland
    Bekijk openingstijden

    Omschrijving

    De Cedarwood Ovenplank kan in alle soorten ovens gebruikt worden. Hoe langer de plank met het gerecht op lage temperatuur in de oven staat, hoe intenser de smaak van het hout in het gerecht. Alle soorten vis en vlees kunnen op de plank bereid worden.

    Vóór gebruik in de oven, altijd minimaal 1 uur laten weken in water.

    Voordelen van de ovenplank:

    *  Schoonhouden is eenvoudig; het hout houdt zichzelf schoon. Na gebruik hoeft u de plank alleen te reinigen met water en een spons/borstel en goed te laten opdrogen, alvorens de plank weer gebruikt kan worden.

    * De speciale houtsoort en de speciaal voor deze toepassing geselecteerde kwaliteit voorkomt dat de plank (onder normale temperaturen: 180ºC à 200ºC) in de oven kan verbranden. 

    * Het maakt niet uit hoe vaak u de plank gebruikt, de geur en smaak verminderen niet. De kwaliteit van de Cedarwood Ovenplank blijft goed. U kunt de plank enkele jaren gebruiken.

    * U kunt de plank zonder handschoen uit de oven te halen. Het gebruik van een droge doek is meer dan voldoende, de plank is warm, niet heet.

    Ovenplanken worden per stuk geleverd, verpakt in folie met info-vel. Wij sturen ook wat recepten mee, zodat u gelijk met de plank aan de slag kunt. Afmeting van de grote plank is 29x34cm.

    KOGELBIEFSTUK VAN DE CEDARWOOD OVENPLANK

    • CedarWood OvenPlank
    • 3 kogelbiefstukjes
    • 3 plakken danish blue
    • 20 gram roomboter
    • snufje zout en peper

    Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water. Verwarm de oven voor op 100C. Niet hoger!

    Schroei de kogelbiefstuk rondom dicht in een koekenpan. Wrijf de kogelbiefstukjes in met zout en peper. Leg er een plak danish blue op. Leg de kogelbiefstukjes op de CedarWood OvenPlank. De kogelbiefstukjes op de ovenplank gedurende 20 minuten op 100C garen in de oven.

    GEKRUIDE KIPPEBORST (4 pers.)

    • 4 kippeborsten                                   
    • 4 tenen knoflook
    • zout & peper naar smaak kruiden
    • 2 geklopte eieren

    Week de CedarWood OvenPlank in koel water gedurende 1 uur (plaats een gewicht om de plank onder water te houden), verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de CedarWood Oven Plank met olijfolie. Voeg bij het geklopte ei een beetje water toe. Voeg in een kom het mengsel van de kruiden samen. Dompel de kip in het eimengsel en rol de kip daarna door het kruidenmengsel Braad de kip 1 min. in een hete pan aan alle zijden voordat u hem op de CedarWood Oven Plank legt. 

    Plaats de CedarWood Oven Plank in het midden van de oven en rooster de kip gedurende 35 min.

    ENTRECOTE MEt GORGONZOLA (4 pers.)

    • 400 gr. Entrecote
    • 100 gr gorgonzola
    • 2 eetlepels roomboter
    • zout & peper

    Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud water. (Leg een gewicht op de plank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de entrecote. Smelt 2 eetl. roomboter in een zware pan op een heet vuur. Schroei de entrecotes gedurende 45 sec. aan beide kanten. Haal de entrecotes uit de pan en leg ze op de Plank. 

    Leg de entrecotes op de Plank in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 15 min. of zolang totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Leg 2 min. voordat je de Plank uit de oven haalt, de verkruimelde gorgonzola op de bovenkant van de entrecotes. Haal de Plank uit de oven. En dien het gerecht op, eventueel met romige spinazie of cantharellen.

    GEVULDE PORTOBELLO’s (4 pers.) 

    • grote portobello’s, zonder stelen                    
    • 4 eetlepels extra-virgin olijfolie
    • 4 fijngesneden teentjes knoflook                    
    • 230 gr feta in blokjes gensneden
    • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten       
    • 8 a 10 blaadjes gesneden basilicum


    Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud kraanwater ter voorbereiding (Leg een gewicht op de CedarWood OvenPlank zodat deze onder water komt te staan).

    Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de gevulde portobello’s op de plank in het midden van de oven. Zet de CedarWood OvenPlank gedurende 10 minuten in de oven, of totdat de portobello’s heet zijn en de kaas begint te smelten.

     

    Recent bekeken

    Footer image

    © 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

    • American Express
    • Apple Pay
    • Google Pay
    • iDEAL
    • Maestro
    • Mastercard
    • Shop Pay
    • Union Pay
    • Visa

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.