Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Waards Lam

7 producten


  • Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsrack NZ Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsrack NZ

    Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsrack NZ

    1 review

    Nog 24 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Er is iets magisch aan het Nieuw-Zeelandse lamsrack. Het is een van de meest gewaardeerde stukken vlees ter wereld en is beroemd om zijn delicate smaak en malsheid. Met zijn sappige en malse vlees is het Nieuw-Zeelandse lamsrack de perfecte keuze voor een luxe diner of een speciale gelegenheid. Het Nieuw-Zeelandse lamsrack wordt geproduceerd door de beste schapenboeren ter wereld. De schapen worden vrij gehouden in de uitgestrekte Nieuw-Zeelandse weiden en voeden zich met de beste grassen. Het resultaat is een uniek stuk vlees van de hoogste kwaliteit. Het lamsrack is een veelzijdig stuk vlees en kan op verschillende manieren worden bereid. Het is bijvoorbeeld heerlijk om te grillen op de barbecue, waarbij het vlees zich vult met de rokerige smaak van houtskool. Ook kan het worden gebakken in de oven met een combinatie van aromatische kruiden en specerijen. Wat het Nieuw-Zeelandse lamsrack zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen smaak en textuur. Het vlees heeft een natuurlijke zoetheid en is tegelijkertijd rijk en vol van smaak. Het malse vlees smelt bijna op de tong, waardoor het een sensuele ervaring is om te eten. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, het Nieuw-Zeelandse lamsrack zal je zeker niet teleurstellen. Het is een onvergetelijke smaakervaring die je keer op keer zult willen beleven. HALLELUJAH, LAMSRACK MET BOSPEEN EN SINAASAPPEL Het voorjaarsgevoel zat er gister bij ons helemaal in dus besloten we een een mooi lamsrack te gaan bereiden. Dan denk je al snel aan de combinatie met tijm en rozemarijn, maar in de BBQ BIJBEL van Julius Jaspers vonden we een mooi en simpel recept met sinaasappel en bospeen.En als het in de bijbel staat, dan moet het wel goed zijn. Leg de peen, met sinaasappelsap, rasp, boter zout en peper in een pannetje of braadslee op de indirect ingerichte BBQ. Draai deze regelmatig om en na ongeveer 30 / 45 minuten zullen deze gaar zijn.Zet het pannetje even apart met een beetje folie erover.Stook de BBQ op naar 180 - 200 gr. (wij hebben de Big Green Egg MiniMax indirect gelaten) en gril het lamsrack tot een kerntemperatuur van ca. 52 graden (hij zal nog iets doorgaren als je hem weg legt).De botjes hebben we omwikkeld met aluminium folie om verbranden hiervan te voorkomen. Haal het lam van de gril en leg het 10 minuten weg onder aluminium folie. Let wel op, het is nog koud buiten, dus zorg wel voor een plek van ca. 20 graden anders koelt je vlees snel af.Plaats het pannetje met de bospeen nog even terug om bij te warmen terwijl het vlees rust. Serveer wat van de sinaasappelsaus over het lam.Echt super lekker. Wat heb je nodig?1 lamsrack Wat bospeen geschild100 gr. roomboter2 sinaasappels, sap en raspzout en peper   Lamsracks ook wel 'French racks' genoemd bestaan uit 6 tot 7 koteletjes per rack. De Nieuw-Zeelandse racks zijn iets meer gemarmerd en zijn wat zachter van smaak. Door de malsheid van het Nieuw-Zeelandse vlees kan het na bereiding zeer gemakkelijk tussen de botten worden getrancheerd.

    Nog 24 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €19,75

  • Nieuw Zeelands Lamsvlees - Koteletten Nieuw Zeelands Lamsvlees - Koteletten

    Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Koteletten

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Er is iets magisch aan het Nieuw-Zeelandse lamsrack. Het is een van de meest gewaardeerde stukken vlees ter wereld en is beroemd om zijn delicate smaak en malsheid. Met zijn sappige en malse vlees is het Nieuw-Zeelandse lamsrack de perfecte keuze voor een luxe diner of een speciale gelegenheid. Het Nieuw-Zeelandse lamsrack wordt geproduceerd door de beste schapenboeren ter wereld. De schapen worden vrij gehouden in de uitgestrekte Nieuw-Zeelandse weiden en voeden zich met de beste grassen. Het resultaat is een uniek stuk vlees van de hoogste kwaliteit. Het lamsrack is een veelzijdig stuk vlees en kan op verschillende manieren worden bereid. Het is bijvoorbeeld heerlijk om te grillen op de barbecue, waarbij het vlees zich vult met de rokerige smaak van houtskool. Ook kan het worden gebakken in de oven met een combinatie van aromatische kruiden en specerijen. Wat het Nieuw-Zeelandse lamsrack zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen smaak en textuur. Het vlees heeft een natuurlijke zoetheid en is tegelijkertijd rijk en vol van smaak. Het malse vlees smelt bijna op de tong, waardoor het een sensuele ervaring is om te eten. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, het Nieuw-Zeelandse lamsrack zal je zeker niet teleurstellen. Het is een onvergetelijke smaakervaring die je keer op keer zult willen beleven. Nieuw Zeeland is `s werelds grootste exporteur van lams- en schapenvlees. Lammeren uit Nieuw Zeeland worden volledig op natuurlijke wijze grootgebracht. Zij grazen op open velden en hun dieet bestaat voor een groot deel uit al het prachtige verse groen van de weilanden. Zij leven op basis van vrije uitloop en zijn vrij van allerlei kunstmatige toevoegingen in hun voedsel.Kortom, lamsvlees is mager, rijk aan waardevolle voedingsstoffen en bovenal biologisch. Een Lamskotelet (karbonade) is een klein stuk vlees gesneden van de schouder of rug van het lam In Nederland is de karbonade in feite hetzelfde als een kotelet, hoewel de laatste benaming meer voor lam- en kalfsvlees wordt gebruikt.

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €28,05

  • Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamshaas Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamshaas

    Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamshaas

    1 review

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Er is iets magisch aan het Nieuw-Zeelandse lamsrack. Het is een van de meest gewaardeerde stukken vlees ter wereld en is beroemd om zijn delicate smaak en malsheid. Met zijn sappige en malse vlees is het Nieuw-Zeelandse lamsrack de perfecte keuze voor een luxe diner of een speciale gelegenheid. Het Nieuw-Zeelandse lamsrack wordt geproduceerd door de beste schapenboeren ter wereld. De schapen worden vrij gehouden in de uitgestrekte Nieuw-Zeelandse weiden en voeden zich met de beste grassen. Het resultaat is een uniek stuk vlees van de hoogste kwaliteit. Het lamsrack is een veelzijdig stuk vlees en kan op verschillende manieren worden bereid. Het is bijvoorbeeld heerlijk om te grillen op de barbecue, waarbij het vlees zich vult met de rokerige smaak van houtskool. Ook kan het worden gebakken in de oven met een combinatie van aromatische kruiden en specerijen. Wat het Nieuw-Zeelandse lamsrack zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen smaak en textuur. Het vlees heeft een natuurlijke zoetheid en is tegelijkertijd rijk en vol van smaak. Het malse vlees smelt bijna op de tong, waardoor het een sensuele ervaring is om te eten. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, het Nieuw-Zeelandse lamsrack zal je zeker niet teleurstellen. Het is een onvergetelijke smaakervaring die je keer op keer zult willen beleven. Lamshaasjes in Ansjovis Tijmboter met verse Tortelloni (gevulde pasta met Ricotta en Spinazie) en verse pesto   Een heerlijk zomer gerechtje. Allereerst maken we de boter. We snijden 3 ansjovissen (zonder kappertjes) zo klein mogelijk, versnipperen een knoflookteen en ritsen 8 takjes vers geplukte tijm af. Dit mengen we met 75 gram roomboter op kamertemperatuur. Als het goed gekneed is leggen we de ansjovisboter op een stukje folie en rollen het op. We rollen verder als een toffee wikkel en maken zo een worstje van de boter. Dit gaat 2 uur in de koelkast om op te stijven. De lamshaasjes kruiden we met Angus & Oink Italian Stallion Rub. Ondertussen stoken we de MiniMax op en zetten daar de Petromax Koekenpan in. Als deze goed heet is halen we even een keukenpapiertje met olie over de bodem en leggen de haasjes in de pan. Ze schroeien meteen lekker op de hete bodem en we draaien ze snel. Nu leggen we er een paar plakken van de ansjovis tijmboter bij en schenken er wat Di Lorenzetto olijfolie over. Even lekker doorroeren en de haasjes liggen heerlijk in de kruidenboter/olie te badderen. Houd ze goed in de gaten want ze gaan snel. Op een kerntemperatuur van 55 graden halen we ze uit de pan en laten ze even rusten. Ondertussen koken we de verse (niet zelfgemaakte) Tortelloni in 3 minuten al dente. We leggen de haasjes met wat plakjes boter, pasta en wat verse (wel zelfgemaakte) groene pesto op een bord ‘To Share’. Tenslotte raspen we wat Grana Pedano over de pasta. Het is heerlijk om plakjes lamshaas door het braadvocht en de smeltende boter te halen.

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €15,71

  • Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout met been Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout met been

    Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout met been

    1 review

    Nog 5 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Wat het Nieuw-Zeelandse lamsvlees zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen smaak en textuur. Het vlees heeft een natuurlijke zoetheid en is tegelijkertijd rijk en vol van smaak. Het malse vlees smelt bijna op de tong, waardoor het een sensuele ervaring is om te eten. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, het Nieuw-Zeelandse lamsvlees zal je zeker niet teleurstellen. Het is een onvergetelijke smaakervaring die je keer op keer zult willen beleven. BEEF-X-(LAMS)BOUT Ja, ja, zelfs voor de traagste starter is het BBQ seizoen nu toch echt begonnen!Wij hebben gister een heerlijke lamsbout gegrild met knoflook en rozemarijn, wat verse gegrilde asperges in ham en krieltjes.We hebben gekozen voor een lamsbout met been, iets lastiger snijden en iets meer opletten bij de garing maar zo lekker. We steken met een scherp Old Hickory knife snedes in de lamsbout en duwen hier schijfjes knoflook teen en takjes rozemarijn in.De bout wrijven we in met olijfolie en kruiden hem met zeezout en versgemalen knoflook-peper mix. De Big Green Egg hebben we indirect ingericht en afgesteld op 175 graden. Wat een machtig apparaat is dit toch, op de graad precies af te regelen.De asperges hebben we besprenkeld met olijfolie, zeezout en oregano en alvast voor gegrild tot beet gaar en apart gelegd, zelfde geldt voor de krieltjes. De bout garen we naar een kerntemperatuurvan 62 graden. Voor de zekerheid hebben we er 2 thermometers ingestoken, 1 tegen het bot en 1 midden in het vlees. Het verschil blijkt minimaal te zijn.Tijdens het garen draaien we de bout 2x om. Als we 63 graden hebben bereikt halen we de bout er uit en laten hem rusten onder alufolie.Ondertussen verwijderen we de platesetter en rollen de asperges per 2 in een mooie plak ham. We plaatsen de cast iron schaal met de krieltjes terug op het rooster en leggen de asperges op de grill, zoveel mogelijk met de kopjes naar buiten om verbranden te voorkomen. Even lekker aangrillen voor de lekkere bite in de ham en klaar. Dan snijden we de bout en plakken en serveren het geheel als een mooi voorjaarsgerecht. WWW.BEEFEXCLUSIEF.NL - WE LOVE TO GRILL Geef lamsbout zeker een uur in de oven om gaar te worden (de temperatuur op ca 140°C). Gebruik om te kruiden bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, salie, munt en verschillende lentegroenten (sperziebonen, peulen of asperges).  Omdat het vrij mager vlees is moet u het wel regelmatig bedruipen, zo voorkomt u uitdroging en krijgt het vlees een mooi krokant laagje. De kerntemperatuur moet rond de 60° C zijn.LAMSBOUT MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK noskos 09.10.2012 Ik wilde al een tijdje een traditionele lamsbout met rozemarijn en knoflook maken en deze scharrelbout leek me daar een mooi slachtoffer voor. Wat vonden we ervan? De vaste eters waren verdeeld, de ene helft vond de knoflook en rozemarijn te veel overheersen. De andere helft, waaronder ikzelf vond het heerlijk zo. Maar inderdaad, je moet geen hekel hebben aan rozemarijn en knoflook. Ingrediënten: lamsbout met been 4 tenen knoflook in dunne plakjes rozemarijn peper uit de molen grof zeezout olijfolie Bereiding: Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 175°C. Prik met een scherp, puntig mes gaatjes in de lamsbout. Stop in deze gaten een paar schifjes knoflook en een topje van de rozemarijn. Doe dit zo’n 8 keer in de bovenkant. Wrijf de bout in met olijfolie en bestrooi met het zeezout en de peper. Plaats een lekbak weg van het vuur met water, ik heb daar nog de rest van de rozemarijn in gelegd, of dat uit maakt voor de smaak, ik twijfel eraan, maar het ruikt lekker tijdens het barbecueën. In een keramische barbecue als de Big Green Egg heb je echt wel een lekbak nodig omdat er een hoop vet vanaf komt dat anders in je plate setter trekt. Wanneer je een kerntemperatuur van 60-65 °C bereikt dan mag hij een minuut of 10 tot 15 rusten onder aluminium folie voordat je hem aansnijdt. 

    Nog 5 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €19,20

  • Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout zonder been Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout zonder been

    Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsbout zonder been

    Nog 8 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Wat het Nieuw-Zeelandse lamsvlees zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen smaak en textuur. Het vlees heeft een natuurlijke zoetheid en is tegelijkertijd rijk en vol van smaak. Het malse vlees smelt bijna op de tong, waardoor het een sensuele ervaring is om te eten. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, het Nieuw-Zeelandse lamsvlees zal je zeker niet teleurstellen. Het is een onvergetelijke smaakervaring die je keer op keer zult willen beleven. Lamsvlees laat zich uitstekend combineren met diverse kruiden, groenten en mooie wijnen. Bovendien is lamsvlees een mager product. Verder bevat Lamsvlees weinig bindweefsel en is het een heerlijk mals stukje vlees. Lamsvlees bevat veel voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Daarnaast is lamsvlees caloriearm en mager.  In onderstaande video laten we je zien hoe je deze heerlijk aan het spit kunt bereiden. Heerlijk en zeker niet ongezond dus ook om je eigen rollade mee te maken zoals in onderstaand filmpje:

    Nog 8 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €24,30

  • Waards lam - Lamsbout

    Waards lam Waards lam - Lamsbout

    Nog 4 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Waards Lam - Natuurproduct uit het Groene HartSchoonebeeker heideschapen lopen door de polders van de Lopikerwaard, Alblasserwaard en de Noordwaard in deBiesbosch. Vrij in de natuur gehoed door een herder met zijn honden vreten zij kruiden, grassen en bloemen. De lammeren lopen van april tot september mee in de kudde. Schaapskudde in de natuur In de parken en natuurgebieden van dorpen zoals Linschoten, Oudewater en Lopik is de kudde een beleving voor de mensen die er leven. Ouders met kinderen komen graag kijken hoe de herder met de kudde werkt. De schaapskudde zorgt voor biodiversiteit in de natuur, omdat zij de ruige grassen wegvreten en de kans geven aan kruiden door de open vegetatie die ontstaat. Die kruidenen hun zaden eten zij op en via de vacht en de mest kiemen de zaden in nieuwe gebieden. Waar de schaapskudde is geweest wordt het steeds kruiden- en bloemrijker. Omdatde schapen veel lopen en buiten zijn, zijn het gezonde dieren. SchaapskuddeStreekherder Huug Hagoort van de Schaapskooi Ottoland hoedt met zijn honden en collega-herders meerdere schaapskuddes in de polders en de natuur tussen Dordrecht en Utrecht.www.schaapskooiottoland.nl Bijzondere leefomgevingHet Lopikerwaarden Streekfonds vindt het belangrijk dat mensen in hun directe omgeving in contact komen met dieren en de natuur van de polder. Waards LamHet lam van de schaapskudde is van een kruising met een Charolais ram. Het Schoonebeeker leideschaap is een oud zeldzaam ras met een even bijzondere en zeldzame smaak. Door de kruising met Charolais wordt het lam meer gespierd en net iets vetter. De lammeren worden tussen december en februari geboren en gaan in april met de schaapskudde mee naar buiten. De poldernatuur in, een heerlijk vrij leven middenin de kudde. Het dier groeit vrij en gezond op. Het vlees is dus eenbijzonder natuurproduct uit de Waarden van het Groene Hart.

    Nog 4 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €24,90

  • Waards lam - Lamsbout Rollade gekruid

    Waards lam Waards lam - Lamsbout Rollade gekruid

    1 review

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

      Bereidingswijze 1. Verwarm de oven of barbecue voor op 130 graden. 2. Wrijf de lamsrollade ruim in met zout en peper. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het lamsvlees op hoog vuur rondom bruin. 3. Leg de rollade in een zware braadslee en kerf met een mes kleine gaatjes in de rollade. Druk hier fijngesneden stukjes knoflook in (ongeveer 2 teentjes). Voeg de takjes tijm en rozemarijn, sjalotten, de overige knoflooktenen en wijn toe aan de ovenschaal en zet de rollade minimaal 6 uur afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Keer hem tussentijds om en schenk om het uur met een lepel de jus uit de ovenschaal over de rollade.    4. Haal de rollade uit de oven en schep het lamsvlees, de knoflook en de sjalotten op een warme serveerschaal en dek deze af met aluminiumfolie. Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten. Serveer met een salade en aardappeltjes. 

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €43,15

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.