Honey mustard saus 473 gram

€9,95 Incl. btw

Merk:

Blues Hog

Levertijd:

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Net zoals de Blues Hog Original is dit een saus die je niet kan negeren. We proeven kort een licht zoete toets waarna de ciderazijn snel op de voorgrond komt. Door het zure van de azijn heen kunnen we duidelijk de mosterd proeven. De saus heeft een c...

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Artikelnummer: 535
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Ingrediënten

De ingrediënten die op de verpakking vermeld staan zijn: mosterd, honing, bruine suiker, ketchup, ciderazijn, suiker, zout, water, “kruiden”, chili powder, Worcestershire saus, vanille extract en knoflook.

Geur

Bij het openen van de pot saus is de azijngeur overheersend, als je hem dan even open laat staan trekt de azijngeur weg en blijft de mosterd hangen. Op de achtergrond is een zoete zweem aanwezig.

Visueel

Het is een dikke, bijna stroperige saus met een goudbruine kleur. Ze is ondoorzichtig met zichtbare spikkeltjes van de kruiden, vooral zwarte en rode peper.

Smaak uit het potje

Net zoals de Blues Hog Original is dit een saus die je niet kan negeren. We proeven kort een licht zoete toets waarna de ciderazijn snel op de voorgrond komt. Door het zure van de azijn heen kunnen we duidelijk de mosterd proeven. De saus heeft een complexe nasmaak waarbij de azijn en de kruiden vechten om je aandacht. Er is zeker een zoete smaak aanwezig in de achtergrond maar het deed me eerder aan suiker dan aan honing denken.

Smaak op kip

Persoonlijk vind ik dat deze saus op kip het best tot zijn recht komt. De saus blijft heel goed “kleven” aan het vlees wat het gemakkelijk maakt om een dik laagje op je vlees aan te brengen. De saus wordt dof na het karameliseren waarna het niet meer van het vlees los komt, ook niet tijdens het keren. Hoewel de saus best veel suiker bevat is het best te combineren met een zoete rub. Net zoals de eerdere proef-test overheerst de azijn en het kan dus wat zoet gebruiken om in balans te blijven. Het is een heel andere ervaring dan de meeste BBQ sauzen op basis van tomaat die we gewoon zijn.

Conclusie

Dit is een typische South Carolina saus op basis van azijn en mosterd. Het is een aangename afwisseling met de BBQ sauzen die we gewoon zijn omdat die vrijwel altijd gebaseerd zijn op tomaat. Het is, vanwege de azijnbasis, wel een smaak waaraan je moet wennen. Het is daarom zeker geen typische honing-mosterd saus zoals wij die kennen, in tegendeel, om de honing terug te proeven moest ik goed zoeken. Een South Carolina saus zou zeer goed moeten gaan met varkensvlees maar daarop kon het mij (nog) niet bekoren, op kip daarentegen kon deze lekkere saus mij zeker overtuigen.

Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »