Barbecue saus

€9,95 Incl. btw

Merk:

Blues Hog

Levertijd:

Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Prijswinnende barbecuesaus voor met name varkensvlees en door de stroperige structuur ideaal voor het aflakken van spareribs.

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Artikelnummer: 538
Levertijd: Op voorraad, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Smaak uit het potje

Dit is een smaakbom: zoals we van de geur konden verwachten is het eerste wat we smaken de suiker. De saus is bijna zo zoet als honing en doet denken aan snoepgoed. Maar samen met het zoete is ook het zure van de ciderazijn aanwezig. En dan moet de suiker wijken voor de kruiden, die de saus een kickgeven en zorgen voor de nodige complexiteit. Samen met de suiker blijven de kruiden in een perfecte balans in de mond hangen, een heerlijke nasmaak die lang duurt.

Smaak op kip

Het is duidelijk dat deze saus gemaakt is met BBQ competities als doel. Soms moet je de jury met één hap kunnen overtuigen van je kunsten en dan moet die ene hap vol smaak zitten. Door de stroperige viscositeit kan je een mooi, dik, blinkend laagje saus over het vlees smeren wat het een fantastisch zicht geeft. De saus blijft goed “kleven” aan het vlees. De saus voegt enorm veel smaak toe, maar persoonlijk vond ik de suiker te veel overheersen.

Smaak op ribben

Omdat ik de smaak op kip dus te zoet vond heb ik ribben gemaakt met Bad Byron’s Butt Rub en op het eindegeglazed met een mengsel van 3 delen Blues Hog Originalen 1 deel Blues Hog Tennessee Red (op basis van azijn). Over het resultaat kan ik vrij kort zijn: dit waren de beste ribben die ik ooit heb gemaakt, maar omdat elk stukje zo’n smaakbom is had ik er wel vrij snel genoeg van.

Ingrediënten

De ingrediënten die op de verpakking vermeld staan zijn: bruine suiker, ketchup, ciderazijn, suiker, zout, “kruiden”, chili powder, Worcestershire saus, vanille extract en knoflook.

Geur

Ongetwijfeld zoet. Na het zoete komt ook de azijngeur erdoor en als laatste een combinatie van kruiden.

Visueel

Het is een dikke, bijna stroperige saus met een kleur die tussen donkerbruin en bordeaux ligt. Het is een donkere saus met zichtbare spikkeltjes van de kruiden, vooral zwarte en rode peper.

Conclusie

Het is duidelijk waarom deze saus zo populair is in de Amerikaanse BBQ competitie: er zit enorm veel smaak in deze saus, smeert goed op het vlees en geeft een mooie glans. Als je de saus te zoet vindt kan je ze wat temperen met een azijn-gebaseerde saus, whisky, appelsap of zelfs water.

(review : Geplaatst door  op 12 april 2013) 

Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »