0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 1 Februari 2020

    ZALMZIJDE EN PAPILLOTTE VAN DE BIG GREEN EGG

    Dan snijden we de ui,  bladpeterselie, knoflook, dille en wat schijven citroen. Hiermee bedekken we de zalm.
    Door de zijkant van het pakket steken we de Meater in het dikste stuk van de zalm.

     

    Dan leggen we nog een dubbel vel folie op de zalm en vouwen de zijkanten en het boven vel samen dicht.

    De Big Green Egg staat indirect ingericht op 140 -160 graden. 

    De zalm moet even zijn staart een beetje intrekken om in de Big Green Egg Medium te passen, maar dan gaat de deksel keurig dicht.

    In ca. een half uurtje gaart de vis naar een kern van 53 -54 graden en halen we deze er af. Hij zal nog iets doorgaren terwijl hij rust.

    We serveren de zalm in de folie op een plank en rollen de zijkanten van de folie op. Deze bedekken we met vers zeewier.

    Good Friends, Good Food, Good Times!

     

    Bestel hier je zalmzijde: https://www.beefexclusief.nl/search/zalmzijde/

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking