ZALMZIJDE EN PAPILLOTTE VAN DE BIG GREEN EGG

ZALMZIJDE EN PAPILLOTTE VAN DE BIG GREEN EGG

We kennen allemaal wel de zalmmoten op de rookplank, vandaag doen we het eens anders.
Haal de zalm een half uur vooraf uit de koelkast.

Eerst leggen we een dubbele strook stevige folie op het werkblad en daarop de zalm met de huid omlaag.
Dan vouwen we de zijkanten omhoog en de hoeken ‘rollen’ we dicht. Zo ontstaat een schaal of om bij het vissen te blijven, een bootje.

Vis moet zwemmen, dat weet iedereen, dus gieten we royaal Limoncello over de zalm, gevolgd door olijfolie.

Dan snijden we de ui,  bladpeterselie, knoflook, dille en wat schijven citroen. Hiermee bedekken we de zalm.
Door de zijkant van het pakket steken we de Meater in het dikste stuk van de zalm.

 

Dan leggen we nog een dubbel vel folie op de zalm en vouwen de zijkanten en het boven vel samen dicht.

De Big Green Egg staat indirect ingericht op 140 -160 graden. 

De zalm moet even zijn staart een beetje intrekken om in de Big Green Egg Medium te passen, maar dan gaat de deksel keurig dicht.

In ca. een half uurtje gaart de vis naar een kern van 53 -54 graden en halen we deze er af. Hij zal nog iets doorgaren terwijl hij rust.

We serveren de zalm in de folie op een plank en rollen de zijkanten van de folie op. Deze bedekken we met vers zeewier.

Good Friends, Good Food, Good Times!

 

Bestel hier je zalmzijde: https://www.beefexclusief.nl/search/zalmzijde/

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box