WOLFMOON PICANHA SANDWICH

WOLFMOON PICANHA SANDWICH

Terwijl de Wolfmoon hoog aan de hemel staat en de houten werktafel bedekt is met een laag ijs stoken wij de Uuni op voor een lekkere Picanha Sandwich met mosterd mayonaise.
Uuni? Dat is toch dat geinige pizzaoventje hoor ik jullie denken, maar dan doe je de Pro toch echt te kort. Dit is een hout gestookte oven waarin je compleet menu’s kan bereiden.
We stoken de Ooni (Uuni) op en maken ondertussen zelf een smeuïge mosterd mayonaise: eidooiers mengen, olie erbij, mosterd, peper en zout etc. Je kent het wel.

Als de Ooni ondertussen goed heet is plaatsen we een skillet (gietijzeren pannetje) en laten deze goed heet worden.
Van de Jacks Creek Picanha snijden we de vetlaag kruislings in en we snijden hier steaks van van minimaal 5-6 cm dik en bestrooien deze met zout. Dit laten we even intrekken.

De skillet is inmiddels loeiheet en we leggen de steaks er in. Het vlees schroeit meteen dicht op het gietijzer en we plaatsen hem terug in de oven.
Het unieke van grillen op deze manier is dat de vlammen boven het vlees langs gaan en de stenen bodem en het gietijzer veel hitte afgeven.
Een picanha leent zich hier mooi voor want het vet smelt en de picanha gaart al snel in zijn eigen vet.
We draaien de steaks 1 keer en als alles mooi geschroeid is halen we de skillet uit de Ooni.

De kerntemperatuur is dan ca. 23 graden. We laten de steaks gewoon in de loeihete skillet liggen, op het gietijzer gaart ondertussen het vlees verder door.
We plaatsen een 2e skillet en bakken hier wat rode ui in.

Als laatste snijden we het ciabattabrood door en leggen we het in de Ooni. De reden dat we brood doorsnijden en aangrillen is niet (alleen) de smaak, maar de hardere toplaag zorgt ook dat saus, mosterdmayonaise in dit geval op het broodje blijft liggen en minder er in trekt. Dit voorkomt een zompig broodje.

De Picanha is inmiddels in de hete skillet rustig door gegaard naar 51 graden kerntemperatuur.
Eerst brengen we een laag mosterdmayo aan op beide binnenkanten van het broodje, dan leggen we rucola op de onderste helft, daarop de uien en daarop dunne stukjes van de picanha. We dekken hem af met de bovenkant die we dus ook ingesmeerd hadden met de mosterdmayo.

Bestel hier je

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box