0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 29 November 2021

    Wildgoulash uit de Dutch Oven

    Een heerlijke wildstoof voor in de herfst maar zeker ook een tip voor straks in de decembermaand.
    We serveren het in gietijzeren pannetjes met een gegratineerd pastinaak stamppotje.

    De tuin en het terras liggen er nu vol mee dus hebben we om de sfeer compleet te maken een paar handjes herfstbladeren uit de tuin gepakt, even laten opdrogen en op tafel gelegd.

    Een super simpel recept, voor een wildpoulet bereiding. Kan boven een houtvuurtje, in de BBQ of binnen op het fornuis gemaakt worden.

    Er gaat best veel in dus hebben we de ingrediënten even apart onderaan vermeld. Zorg dat je alles vooraf gesneden en afgemeten hebt. Dan is de bereiding een makkie.

    We plaatsen de Petromax Dutch Oven in de Big Green Egg en laten deze goed warm (niet te heet) worden boven direct vuur. We doen er een klein beetje olie in en de spekblokjes, deze bakken we even rustig al roerend rondom. Dan doen we er de boter en olijfolie bij en de wildpoulet. Dit bakken we rondom bruin.

    Dan gaan de uien, paprika, tijm, gezeefde tomaten, wijn en wildfond erbij en roeren we alles goed om.

    We plaatsen de deksel, sluiten de Big Green Egg en doen de luchtschuiven bijna dicht.
    Het vuur moet nu temperen en de pan moet opwarmen met alle nieuwe ingrediënten er in.

    Kijk na een minuut of 8 of de stoof pruttelt maar niet te hard kookt.
    Bij ons was dat het geval dus hebben we de convEGGtor op het rooster gelegd en daarop de pan geplaatst.

    Check je stoof af en toe.
    Na een uurtje doen we de champpignons en zilveruitjes erbij en roeren goed om.
    We laten de goulash nog minimaal een half uur pruttelen en voegen dan de crème fraiche en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Weer even goed doorroeren.

    Je kunt de saus eventueel nog extra binden met Maizena of allesbinder.
    Heerlijk met een pastinaak stampotje, stoofpeertje, roseval aardappeltjes of rijst.

    Het leuke van zo’n grote stoofpan is dat je relatief weinig werk hebt aan de bereiding en alles niet op de minuut precies hoeft. Je hebt dus ondertussen tijd om met je gasten te praten met een herfstbiertje in je hand.

    200 gr. spekblokjes - 50 gr. boter - 2 EL olijfolie - 1 kg wildpoulet - 2 uien gesnipperd - 2 rode paprika’s in stukjes, zonder zaadjes - 3 teentjes knoflook fijngehakt - 1 EL paprikapoeder - 1 EL verse tijm fijngehakt - 500 ml gezeefde tomaten (pakje) - 200ml wildfond - 250 gr. champignons - 4 EL zilveruitjes - 200 ml schenkbare crème fraiche - evt. allesbinder of maizena

    Bestel hier je Wild Poulet

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking