Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
309621963_2066864340173850_185757120026356223_n

Wild Zwijn stoof - Smokey Goodness style.

We hadden weer een heerlijke herfstdag dus besloten we een wild zwijn stoof te maken uit het Smokey Goodness winterBBQ boek. Bij Beef Exclusief hebben we een hele bibliotheek aan BBQ boeken met heerlijke inspiratie recepten. De boeken van Jord Althuizen staan niet alleen vol heerlijke recepten, alleen voor de foto’s zou je ze al kopen.

We hadden weer een heerlijke herfstdag dus besloten we een wild zwijn stoof te maken uit het Smokey Goodness winterBBQ boek.

Bij Beef Exclusief hebben we een hele bibliotheek aan BBQ boeken met heerlijke inspiratie recepten. De boeken van Jord Althuizen staan niet alleen vol heerlijke recepten, alleen voor de foto’s zou je ze al kopen.

Hier en daar hebben we wat ingrediënten aangepast, simpel omdat het weer spontaan op kwam en we niet alles in huis hadden op het moment van bereiding. Maar een recept is geen geschreven regel, dus je mag er altijd van afwijken.

De avond voor bereiding maken we een mix van 60 ml Tabasco Brand pepperSauce, 60 ml worchester sauce en 60 ml witte wijn azijn. Hier doen we 150 gram rozijnen bij en dit laten we een nacht inweken.

De volgende dag stoken we een vuurtje in de Finnwerk vuurschaal en plaatsen we de Tripod.

We hebben een mooie wild zwijn procureur gepakt, ca. 1 kilo en deze in blokjes van 2x2 cm gesneden.

3 Winterwortelen schillen we en snijden we in blokjes, 3 tenen knoflook hakken we grof, 600 gr, krieltjes met schil leggen we klaar, zo ook 150 ml rode wijn azijn, 500 ml water, 1 liter rode wijn, 5 takjes tijm, 5 laurierblaadjes, 1 el jeneverbessen, 2 el 5 spices kruiden, 400 gram kastanje champignons in 4-en gesneden, 200 gr. zilveruitjes (uitgelekt), en wat zout en peper.

We hangen de Dutch Oven boven het vuur en smelten hierin een flinke klont boter. Als deze bruin is doen we het vlees er bij en bakken het al roerend rondom bruin.

Dan voegen we de krieltjes, knoflook en wortelen toe en roeren weer goed om. Vervolgens doen we alles wat nog klaar staat in de Duch Oven en roeren goed om. We doen er nog wat Funky Ouma Chilly braaisalt bij. De deksel gaat op de pan en dit laten we 3,5 uur zacht pruttelen.

Elk half uur gaan we even kijken bij het vuur, leggen er een blokje hout op en roeren de pan even door.

Na 3,5 uur halen we met een grote lepel de helft van het vocht uit de pan. We snijden 350 gr. ontbijtkoek in kleine blokjes en mengen dit door het hete vocht tot er nog nauwelijks klontjes in zitten.

Deze koekpasta gaat weer terug in de Dutch Oven en roeren we goed om. Dan laten we de stoofpot nog 30 minuten zacht pruttelen boven het vuur tot een lekkere dikke stoof.

Het is echt een mooie stevige herfstpot en heerlijk met een bokbier.

 

Tags

Reacties

  • Dat is bijzonder en altijd jammer als iets tegenvalt na zoveel werk. Ik heb de vermelde ingrediënten nog even gechecked met het Winter BBQ boek van Jord en deze kloppen. Ben je niet de 350 gr, opgeloste ontbijtkoek vergeten?

    AB

    Ab De Graaf

  • Dit gerecht afgelopen weekend geprobeerd, maar heb het zo de kliko in kunnen gooien. Ik vraag me af of de maten van de ingrediënten wel kloppen? Het was ontzettend zuur.. voor de rest zijn de gerechten over het algemeen wel super goed te doen!

    LE

    Leendert Hakvoort

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.