0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 2 Oktober 2022

    Wild Zwijn stoof - Smokey Goodness style.

    We hadden weer een heerlijke herfstdag dus besloten we een wild zwijn stoof te maken uit het Smokey Goodness winterBBQ boek.

    Bij Beef Exclusief hebben we een hele bibliotheek aan BBQ boeken met heerlijke inspiratie recepten. De boeken van Jord Althuizen staan niet alleen vol heerlijke recepten, alleen voor de foto’s zou je ze al kopen.

    Hier en daar hebben we wat ingrediënten aangepast, simpel omdat het weer spontaan op kwam en we niet alles in huis hadden op het moment van bereiding. Maar een recept is geen geschreven regel, dus je mag er altijd van afwijken.

    De avond voor bereiding maken we een mix van 60 ml Tabasco Brand pepperSauce, 60 ml worchester sauce en 60 ml witte wijn azijn. Hier doen we 150 gram rozijnen bij en dit laten we een nacht inweken.

    De volgende dag stoken we een vuurtje in de Finnwerk vuurschaal en plaatsen we de Tripod.

    We hebben een mooie wild zwijn procureur gepakt, ca. 1 kilo en deze in blokjes van 2x2 cm gesneden.

    3 Winterwortelen schillen we en snijden we in blokjes, 3 tenen knoflook hakken we grof, 600 gr, krieltjes met schil leggen we klaar, zo ook 150 ml rode wijn azijn, 500 ml water, 1 liter rode wijn, 5 takjes tijm, 5 laurierblaadjes, 1 el jeneverbessen, 2 el 5 spices kruiden, 400 gram kastanje champignons in 4-en gesneden, 200 gr. zilveruitjes (uitgelekt), en wat zout en peper.

    We hangen de Dutch Oven boven het vuur en smelten hierin een flinke klont boter. Als deze bruin is doen we het vlees er bij en bakken het al roerend rondom bruin.

    Dan voegen we de krieltjes, knoflook en wortelen toe en roeren weer goed om. Vervolgens doen we alles wat nog klaar staat in de Duch Oven en roeren goed om. We doen er nog wat Funky Ouma Chilly braaisalt bij. De deksel gaat op de pan en dit laten we 3,5 uur zacht pruttelen.

    Elk half uur gaan we even kijken bij het vuur, leggen er een blokje hout op en roeren de pan even door.

    Na 3,5 uur halen we met een grote lepel de helft van het vocht uit de pan. We snijden 350 gr. ontbijtkoek in kleine blokjes en mengen dit door het hete vocht tot er nog nauwelijks klontjes in zitten.

    Deze koekpasta gaat weer terug in de Dutch Oven en roeren we goed om. Dan laten we de stoofpot nog 30 minuten zacht pruttelen boven het vuur tot een lekkere dikke stoof.

    Het is echt een mooie stevige herfstpot en heerlijk met een bokbier.

     

    • Ab De Graaf

      Geplaatst op woensdag 9 november 2022 09:00

      Dat is bijzonder en altijd jammer als iets tegenvalt na zoveel werk.
      Ik heb de vermelde ingrediënten nog even gechecked met het Winter BBQ boek van Jord en deze kloppen.
      Ben je niet de 350 gr, opgeloste ontbijtkoek vergeten?

    Toon meer

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking