WHISKEY - HONEY - MUSTARD IBERICO RIBFINGERS IN TAPAS STYLE

WHISKEY - HONEY - MUSTARD IBERICO RIBFINGERS IN TAPAS STYLE

Wat een smaak explosie!
Ribfingers is het vlees wat tussen de ribben zit. Deze komen van het Iberico varken, wat garant staat voor topkwaliteit en veel smaak.
We gaan ze in 3 uurtjes bereiden.

Eerst kruiden we de ribfingers met Kosmo's Q Competition BBQ ProductsDry Rub. Hoewel dit ‘officieel’ een Beef Rub is vonden wij deze intense kruidige rub super voor ons doel. De meeste Pig Rubs hebben namelijk net iets te veel paprika smaak voor dit gerecht. Deze rub is meer gebaseerd op ui en knoflook.
We snijden de ribfingers 1 keer door omdat we kiezen voor een tapas style en rubben de fingers. Dit laten we een half uurtje intrekken.
Ondertussen stoken we de Big Green Egg op en en laten de PetromaxDutch Oven deksel goed heet worden.
We sprayen een klein beetje olie op de deksel en wrijven de bodem in met een halve knoflookbol.
Dan leggen we de ribfingers er in en schroeien deze rondom aan, dit gaat echt super in zo’n dikke gietijzeren deksel.
We richten de BBQ in voor indirect op 110 graden en doen wat takjes tijm, rozemarijn en wat knoflook tenen bij het vlees. Nu blussen we af met Jack Daniel’s Tennessee Honey Whiskey.
De deksel van het ei gaat dicht en we wachten 90 minuten. Na 90 minuten roeren we alles een keertje goed om, verwijderen eventuele losliggende takjes en voegen Blues Hog Honey mustard saus toe. En ach we zijn toch bezig, dus ook nog maar een riante scheut Jack D.
Deksel dicht voor de komende 90 minuten en temperatuur houden we op 110 graden.

Na in totaal 3 uur zijn we klaar.
We doen wat ribfingers in een stenen frietzakje en maken een bordje klaar met een bedje van sla.
Eventueel kun je de fingers met nog wat Honey mustard saus eten, maar eigenlijk is dat over de top. Ze zijn zo al bomvol van smaak.

Echt super lekker met wat friet en een biertje, heel simpel om te maken. Maar ook hier is een beetje geduld handig.

Bestel hier je Iberico Ribfingers, je rub, je saus, je Dutch Oven en je Kamado: https://www.beefexclusief.nl/deraza-iberico-spare-rib-finge…

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box