Wagyu biefstuk in Thaise salade met rode ui

Wagyu biefstuk in Thaise salade met rode ui

We zitten helemaal in de zomergerechten. Wat dacht je van deze Thaise salade met Wagyu biefstuk?
Ook lekker als lunch.

Snijd een rode ui in halve ringen, pers 2 tenen knoflook en snij 1 chilipeper fijn ( uiteraard even de zaadjes verwijderen). Doe de ui, knoflook, peper, 5 eetlepels sojasaus (of 3 soya saus en 2 vissaus), het sap van een citroen en 2,5 schep basterdsuiker in een kom en roer goed door. Laat dit een half uurtje intrekken.
Kook een handje peultjes 3 a 4 minuten en laat ze daarna afkoelen.
Snijd een komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem daarna in dunne schijfjes. Doe de komkommer, peultjes, een handje taugé, en wat fijn gesneden platte peterselie in een kom. Snijd een kleine sla in stukken, voeg deze toe en hussel het geheel door elkaar.
Uiteraard halen we de sla en peterselie uit ons eigen kruidentuintje.

Zorg dat de biefstuk op temperatuur is.
De Wagyu biefstuk is mooi geaderd, dus perfect voor op de grill. We smeren ze aan bede zijden in met olijfolie en zout en grillen hem kort, high en fast aan 2 kanten.
We willen de biefstuk rauw als tonijnsteak, maar wel met een grillsmaak. Laat de biefstuk even rusten en maal er wat verse zwarte peper over. Snijd dan dunne plakjes.
Leg het groente mengsel op een bord en verdeel de biestukreepjes er over. besprenkel het geheel met de dressing en strooi er wat geroosterde pijnboompitjes over.

Bestel hier je Wagyu biefstuk: https://www.beefexclusief.nl/wagyu-beef-kogel-biefstuk.html

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box