0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Woensdag 31 Januari 2023

    Waardse Mozzarella Champignonburger

    We verhitten wat olie in een skillet en fruiten hierin de ui ongeveer 3-5 minuten zachtjes tot de kleur van de uien transparant is. Dan voegen we 2 eetlepels water toe en dekken de skillet af. We laten hem nog een paar minuten op laag vuur (indirect) staan.

    In een tweede skillet bakken we de champignons in een beetje olie ongeveer 6 minuten zachtjes tot ze mooi goudbruin zijn. Dan voegen we de sojasaus toe, mengen goed, en brengen de champignons op smaak met peper en zout. Dan zetten we ook deze opzij.

    De burgerbroodjes snijden we doormidden, bestrijken de snijkant met wat olie en grillen deze even op het rooster boven direct heat. Opletten, dit kan snel gaan!

    De burgers ‘pletten’ we een beetje, kruiden we nog wat extra met SPG en grillen we op het rooster. Als we de burgers draaien verdelen we de mozzarella over de burgers en laten deze smelten.

    We bouwen de burgers vervolgens op met alle overige ingrediënten. Smeer de onderste helft van het broodje in met de Blues Hog Smokey Mountain Saus. Beleggen dit met wat sla, daarop de uien, dan de burger met de mozzarella, de champignons en tenslotte nog wat Blues Nog Smokey Mountain saus. Kapje er op en klaar.

    • 2 Waards Rund burgers

    • 2 EL Di lorenzetto Olijfolie

    • 1/2 gesneden zoete ui

    • Mozzarella

    • 1 teentje fijngehakte knoflook

    • 125 g dun gesneden kastanjechampignons

    • 1 EL sojasaus

    • Zout en peper naar smaak

    • 2 burger broodjes

    • Blues Hog Smokey Mountain Barbecue Sauce

     

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking