Waardse Braad Rollade

Waardse Braad Rollade

Nu het wat vroeger donker is en ’s avonds wat meer afkoelt is het heerlijk rond de vuurschaal met daarin een knapperend houtvuurtje en daarboven een pruttelende Dutch Oven.
Of samen rond het vuur van de Ofyr of Pyron mooie stukken vlees grillen.
Het is ook weer tijd voor heerlijke dampende kruidige stoofpotten of wat dacht je van zo’n mega schnitzel die niet eens op je bord past?
Kortom er valt weer genoeg te genieten de komende tijd.
Gister maakten we een mooie Waardse Braad Rollade

Voor deze heerlijke Waardse braadrollade hebben we de Finnwerk vuurschaal weer opgestookt en de tripod erboven geplaatst met daaraan de Petromax Dutch Oven.

We kiezen voor een fijne rollade van 500 gram.

Eerst doen we wat boter in de Dutch oven, als deze begint te bruisen leggen we de rollade erin gevolgd door wat doorgesneden knoflooktenen.

Als de rollade rondom aangebraden is gieten we er een bodempje runderbouillon bij en voegen we wat verse takjes tijm en rozemarijn toe uit onze kruidentuin.

Dan de deksel er op, het vuur en de hoogte van de pan zo positioneren dat hij niet te hard braadt en rustig door laten garen tot een kern van 5o graden. Ondertussen af en toe de rollade draaien en wat vocht eroverheen gieten.

Als de 50 graden bereikt zijn halen we de rollade er uit en laten deze rusten.

>Terwijl de rollade in de Dutch Oven aan het garen was hebben we stoofpeertjes gemaakt in wijn met kaneel en steranijs. Alleen de (herfst)geur is al heerlijk. Daarnaast hebben we gewoon wat krieltjes gekookt. De rollade snijden we in dunne plakjes en serveren we met de stoofpeer, de krieltje en een lekker gerijpt bokbiertje. Bestel hier je Waardse Braadrollade

 
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Ook rond het kampvuur
 
 
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box