WAARDS RUND RIB EYE IN ROMIGE CAJUN PARMAZAAN GARNALENSAUS

WAARDS RUND RIB EYE IN ROMIGE CAJUN PARMAZAAN GARNALENSAUS

We maken een Surf & Turf dry aged Waards Rund ribeye met een romige saus van garnalen, parmazaan en zelf samengestelde cajun kruiden.

Daarom maken we een Surf & Turf dry aged Waards Rund ribeye met een saus van garnalen en zelf samengestelde cajun kruiden.

BESTEL DEZE RIBEYE hier in onze webshop www.beefexclusief.nl

Meng eerst de kruiden voor de Cajun mix.
Strooi wat zeezout over de ribeyes en leg deze op het gietijzeren rooster.

Grill deze om en om tot een kern van net onder de 50 graden. en leg deze apart om te rusten, hier zullen ze nog even doorgaren.

Plaats de skillet of Dutch Oven deksel op het rooster. Met de huidige buitentemperatuur is het handig om deze alvast wat voor te verwarmen, want we hebben haast met de saus..

Als de skillet goed heet is doe je hier de boter in en als deze gesmolten is de garnalen.
Gaar deze even rondom  1-2 minuten per kant, haal ze uit de pan en leg ze afgedekt apart.

Voeg de versnipperde knoflook tenen toe en bak deze een minuutje in de boter. Voeg de wijn of bouillon toe en schraap ondertussen met een foutenspatel over de bodem en meng dit goed door de boter. Laat dit even pruttelen en voeg dan de crème fraiche toe.

Roer alles goed door en strooi de cajun kruiden er over naar smaak. Roer goed door en laat het een minuutje pruttelen. Voeg dan de kaas toe en laat dit smelten.

Voeg dan de garnalen het citroensap en een halve eetlepel peterselie toe en roer goed door.

Serveer de steak, leg er wat garnalen op en schenk er wat saus over. Maak het af met het restje peterselie.

Het bereiden van de saus red je makkelijk binnen 10 minuten als je alles vooraf klaar zet. Een mooie tijd voor de rib eye om te rusten. Met deze buitentemperatuur kan je wel een klein thermoboxje gebruiken voor het rusten van het vlees.

Good Friends, Good Food, Good Times!

- www.beefexclusief.nl -

 Ingrediënten Cajun garnalen saus:

2 EL boter

3 ons garnalen middel groot

4 knoflook tenen

60 ml witte wijn of kippen bouillon

240 ml creme fraiche

2 TL dijon mosterd

1 El Cajun kruiden (of meer naar smaak)

60 ml geraspte parmasaan

1 EL citroensap

1 EL gehakte peterselie

 

Kruidenmix voor Cajun kruiden:

2 TL knoflookpoeder

2 TL gerookt zoet paprikapoeder

1 TL gemalen zwarte peper

1 TL uienpoeder

1 TL cayennepoeder

1.5 TL gedroogde oregano

1TL gedroogde tijm

1/2 TL chilivlokken

1/2 TL gemalen zeezout

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box