Waards Rund Bavette rollade met sinaasappelsaus

Waards Rund Bavette rollade met sinaasappelsaus

Je kan een bavette rollade natuurlijk zelf maken. Maar je kan het ook door onze specialisten laten doen.
Deze keer kiezen wij voor de gekruide Bavette rollade van het Waards Rund.

We gaan hem bereiden in de Petromax Dutch oven op de Big Green Egg en serveren deze met een mooie sinaasappelsaus.

Eerst snijden we de schil van 2 sinaasappels rondom weg tot aan het vruchtvlees. We snijden de parten los tussen de vliezen en vangen de parten en het sap op. Bewaar tot later. Rasp 1 theelepel sinaasappelschil en bewaar dat ook.

De Big Green Egg hebben we opgestookt naar 180 graden en het gietijzeren rooster is geplaatst. We doen royaal Bertoli bak en braad in de Dutch oven en laten dit goed verwarmen. Dan schroeien we de rollade rondom bruin, vergeet de zijkanten niet.

Als de rollade rondom bruin is plaatsen we een hoger rooster onder de Dutch Oven in de Big Green Egg en temperen het vuur. We laten de rollade nu zachtjes doorgaren naar een kerntemperatuur van 50 graden, ondertussen draaien we hem af en toe en gieten er braadvocht overheen.

Dan gaat de rollade uit de pan en in aluminium folie. We bewaren hem even op een warme plaats, in ons geval onder de gasheater in de pit.

We fruiten 4 fijngesneden sjalotten in het overgebleven braadvet lichtbruin. Doen hier ca. 35 ml. rode port bij, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap en laten de saus tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Dan leggen we de rollade en de sinaasappelpartjes in de saus en laten dit even doorwarmen.

We serveren de rollade met wat gescheurde basilicum blaadjes.

Wat een geweldige malse sappige rollade, een kerstdiner is er niets bij.

Trek gekregen? Bestel hier je Waardse Bavette rollade

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box