0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ab de Graaf - Woensdag 6 April 2023

  Waards Kalfs Tri Tip van de Tandoorring

  Dit is weer iets totaal anders. We kennen de Tri Tip, Ezeltje, Maminha of liesstuk allemaal wel als een heerlijk stuk vlees met een mooi vetlaagje.

  Deze keer hebben we de tri tip van het Waards Kalf meegenomen en deze gaan we op een bijzondere manier bereiden. Namelijk aan de tandoorring.

  Eerst snijden we de tri tip in plakken van ca. 1 cm dik en uiteraard haaks op de draad van het vlees. Let bij een tri tip goed op hoe de draad (lijnen) in het vlees loopt, dit is rauw makkelijk te zien.

  We snijden een courgette in de lengte door en snijden daarna halve plakken. Dan bestrooien we het vlees met Funky Ouma Braaisalt en wrijven dit in met wat Di Lorenzetto olijfolie. Ditzelfde doen we ook meteen met de courgette.

  Voor we verder gaan maken we even een heerlijke topping door 4 EL olijfolie te mengen met een grote ‘bos’ fijngehakte basilicum, 100 gram fijngehakte amandelen en 100 gram geraspte Grana Padano.

  Dan gaan we zigzaggen met het kalfsvlees. Spies door een puntje van het vlees, dan een beetje zongedroogde tomaat op het vlees en een halve courgetteschijf, dan de spies weer door het vlees. Spies omdraaien en de handeling herhalen zoals op de foto’s te zien is.

  Met een kilo tri tip, 1 courgette en een potje zongedroogde tomaten in olie vullen we zo 4 spiesen.

  De Bastard is inmiddels opgestookt naar goed 200 graden en de topvent hebben we vervangen door de tandoorring.

  We laten de spiezen in de kamado zakken en garen deze in een paar minuten, het zijn maar dunne plakjes. De vetrandjes aan het vlees zorgen voor een heerlijke geur en smaak.

  We serveren de spiesen met daaroverheen de heerlijke kaas/noten topping. Een heerlijk en simpel gerecht voor het voorjaar wat er vanaf zaterdag echt aan lijkt te komen.

  Bestel hier je Waards kalfs trip tip

  Bestel hier je tandoorring

  Recepten

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking