Waards Kalfs Tomahawk met een rub van gedroogd eekhoorntjesbrood, salie en mascarpone.

Waards Kalfs Tomahawk met een rub van gedroogd eekhoorntjesbrood, salie en mascarpone.

Eerst hakken we wat eekhoorntjesbrood fijn (beetje zoeken, maar te vinden in de betere supermarkt). Het is wat taai maar met een goed mes fijn te snijden, of doe het even in de blender.
Meng 1/4 cup (60 ml) fijngehakt eekhoorntjesbrood met 2 theelepels grof zeezout en 1 theelepel versgemalen peper.
Meng dit goed en voeg dan de olijfolie toe tot je een mooi plakkend goedje hebt en verdeel dit over de Kalfs Tomahawk.

Met 2 strookjes slagerstouw zetten we de Tomahawk voor de veiligheid extra vast aan het bot (achteraf was dit niet nodig geweest).

We richten de Big Green Egg in op 120 graden indirect en leggen de Tomahawk hierop.

Nu mengen we 80 ml mascarpone met 1 theelepel fijngesneden salieblaadjes en 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel versgemalen peper.
Dit dekken we af met aluminiumfolie en laten we op kamertemperatuur komen.

Als de Kalfs Tomahawk tegen de 50 graden kerntemperatuur is halen we deze van het rooster en verwijderen de convEGGtor en zetten de schuiven open om de temperatuur op te stoken.
Als we op ruim 200 graden zitten leggen we de Tomahawk even terug om beide zijden af te grillen op direct heat.
Dan mag deze even uit gaan rusten en leggen we nog wat gele tomaatjes op het rooster.

Na een minuut of 10 serveren we de Kalfs Tomahawk met de gegrilde tomaatjes en de salie-mascarpone.

Echt een aanrader dat boterzachte kalfsvlees met de kruidige smaak van onze eekhoorntjesbrood-rub in combinatie met de frisse salie mascarpone.

Bestel hier je Waards Kalfstomahawk

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box