Waards Kalfs Cote de Boeuf met rode wijnsaus en Red Cabbage Cress puree

Waards Kalfs Cote de Boeuf met rode wijnsaus en Red Cabbage Cress puree

Wat een geweldig mooi en boterzacht stukje vlees is dit. Waards Kalf is een streekproduct uit de omgeving van het pittoreske Oudewater gelegen in het Groene Hart.

Kalfsvlees heeft een heerlijke zachte smaak, maar kan dus best wat extra smaak ernaast gebruiken. We kozen voor een rode wijnsaus en zochten alleen nog iets om een pureetje op smaak te maken. We kozen voor Red Cabbage Cress.

Voor we de Big Green Egg Mini Max aansteken maken we eerst alvast de saus: We schillen 1 winterwortel en pellen 1 zoete ui en een teentje knoflook. Snij de groenten samen met 1 selderijstengel en de 2 tomaten in stukken. Plet het teentje knoflook.

We smelten een klontje roomboter in een pan en bakken eerst de zoete ui zacht aan, we doen daarna de groenten samen met een extra klontje boter in de pan en bakken enkele minuten met een hoog vuur. Blus af met 200 ml rode wijn en 200 ml kalfsfond. Doe een takje rozemarijn en tijm erbij, en een laurierblaadje. Laat het vervolgens nog ongeveer een half uur zachtjes pruttelen zodat de smaken goed vermengen.

Zeef de jus en laat in een aparte pan inkoken tot de gewenste smaak en dikte.Zet de saus nu weg.

Na gaan we aan de slag met de puree: Schil 3 grote aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met een stamper, een klontje boter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Snipper 3 lente-uitjes in ringetjes en hak 2 bakjes waterkers grof. (Wij kozen voor Red Cabbage Cress van Cresco https://www.crescobv.com) Meng dit door de puree.

We steken de Big Green Egg Mini Max aan en brengen deze met de convEGGtor indirect op 150 graden.

De Waards Kalf Cote de Boeuf kruiden we met ‘Bull Shit’ steak rub, we plaatsen de Meater+ en leggen de Cote de Boeuf op het RVS rooster.

De kerntemperatuur stellen we in op 50 graden.

Als we een kerntemperatuur hebben bereikt van 50 graden moeten we weer aan de slag. We leggen de Cote de Boeuf apart onder een stukje folie en verwijderen het RVS rooster en de convEGGtor. We plaatsen het gietijzeren rooster in de Mini Max en gooien alle schuiven open.

Terwijl we wachten tot het rooster zelf goed heet is warmen we de saus op. Niet te heet. We kruiden deze nog met wat zout en peper en roeren hier een klontje koude roomboter door om de saus te binden. We zetten de saus weg.

Het rooster is inmiddels heet en we leggen de Cote de Boeuf (inmiddels door gegaard naar 53 graden) op het rooster. Met de deksel open grillen we deze aan 2 kanten even snel af.

We leggen de Cote de Boeuf nog 5 minuutjes weg om te rusten, dan maken we het bord op met de puree en de saus.

Schenk maar een mooi glas Pinot Noir in en ga lekker genieten van dit super gerecht.

Bestel hier je Waards Kalf Cote de Boeuf:

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Thuis uit eten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box