0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Dinsdag 23 Mei 2022

    UMi Tri Tip van het spit (200 dagen graan gevoerd)

    Tri tip, het blijft een heerlijk stuk vlees. We hebben het al gemaakt als Cardiff Crack, ‘gewoon’ gegrild en in de workshops Cavemanstyle bereid. Wat je favoriete bereiding ook is, het smaakt altijd top. Zeker deze 200 (!) dagen graan gevoerde van UMi met een mooie hoeveelheid vet. We lopen het vlees even na en snijden de dikkere stukjes vet kruislings in.

    Dan binden we hem op met slagerstouw. Is dit nodig? Niet echt, maar persoonlijk probeer ik vlees aan mijn spit zoveel mogelijk een gelijke diameter te geven voor een gelijkmatige garing.
    Vervolgens prikken we het spit er doorheen. Dan bestrooien we de tri tip royaal met SPG ofwel Salt, peper, garlic rub van Grate Goods.

    Ingewikkelder wordt het niet.

    De Big Green Egg hebben we op 200 graden ingesteld met de spitring er in en we plaatsen nu het draaispit.
    Ondertussen hebben we ook de MiniMax aangestoken en hierin maken we wat aardappeltjes, maiskolven en tomaatjes.

    De tri tip draait vrolijk verder en het vet krijgt een lekker krokantje. Als de kerntemperatuur 50 graden is halen we het vlees uit de kamado en laten dit nog een kwartiertje rusten. Het vlees serveren we met de mais, aardappeltjes en tomaatjes.

    Vaak is back to basic zo verschrikkelijk lekker.

     

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking