Tropische kip met ananas

Tropische kip met ananas

Het wordt tropisch warm, dus tijd voor een tropisch kip gerechtje

We zagen dit recept op diverse sites en bbq groepen voorbij komen, dus tijd om het zelf eens uit te proberen.
Eerst snijden we de ananas in de lengte doormidden en halen de harde kern er uit.
Dan snijden we langs de buitenrand in het zachte vlees en snijden er repen uit die we op hun beurt weer in blokjes van 1.5 cm snijden.
Zo hollen we de halve ananas uit.

Vervolgens snijden we de kipdij (500 gram) in stukjes van 1,5 cm en bestrooien deze met vers gemalen peper en wat zeezout.

Op de Big Green Egg plaatsen we de gietijzeren Petromax skillet met steel. We hebben ze ook zonder steel met 2 oren, dan kan de BGE deksel helemaal dicht. Maar voor dit werk vind ik deze fijner. Ik plaats dan een blokje onder de steel en laat de deksel op de steel rusten als ik hem sluit.

In de skillet doen we wat olie en de kipfilet. Deze braden we rondom aan. Als deze bijna gaar is halen we deze uit de pan en doen de ananas blokjes er in.
We voegen 1 eetlepel hoisinsaus toe plus 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel sojasaus, roeren dit goed door en laten het een paar minuten koken.
Dan schenken we 100 ml kippenbouillon erbij. Nu lekker laten sudderen tot het ingekookt en dikker is.
De kipdij doen we er nu weer bij en dan door roeren en nog even laten pruttelen.
Ondertussen moet je alvast even rijst koken.

Nu gaat de pan van de BGE en leggen we de ananas helften er even op om lekker op te warmen.

Tijd om de ananas helften te vullen met rijst en de kip met ananas en bestrooi het met geroosterde sesamzaadjes.
In de pan blijft nog een portie achter om later bij te vullen.

serveer op een plankje op je eigen zonnig terras met een biertje of een lekkere koele Chardonnay.

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Steakhouse ‘At Home'

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box