0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Reli Vroegop - Maandag 6 Mei 2023

    Tandoori Pork Naan Bites

    Ingrediënten
     
    Voor de naan broodjes:
    400 gram zelfrijzend bakmeel
    300 ml Griekse yoghurt 10%
    1 tl zout
     
    Voor het vlees:
    1. 1 kilo Iberico procureur
    Bad Byron’s Butt Rub
     
    Voor het zoet zuur:
    1 komkommer
    150 gram water
    150 gram suiker
    150 gram witte wijnazijn
     
    Voor de saus:
    4 EL Ranch mix Angus&Oink
    100 ml karnemelk
    100 ml mayonaise
     
    Accessoires:
    LetzQ tandoor ring
    Soapstone, Skillet of plancha
    Voorbereiding:
    Breng de kamado zonder accessoires op een keteltemperatuur van 175 graden.
     
    Naanbrood:
    Kneed het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt samen met wat zout tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot platte broodjes, het deeg is voldoende voor 8 grote of 16 kleine broodjes. Leg een vochtige theedoek over de broodjes totdat je ze gaat bakken.
    Tandoorspiesen:
    Snij de procureur in blokjes van ongeveer 2 cm en strooi er een mooi laagje Butt Rub overheen,
    A Little Butt Rub Makes Everything Better! Rijg het vlees aan de Tandoor spiesen.
     
    Zoetzuur:
    Verhit het water met de suiker, roer tot de suiker is opgelost en voeg dan de witte wijn azijn toe. Was de komkommer en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de komkommer en doe deze samen met het zoet zuur in een afgesloten bak.
     
    Saus:
    Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet in de koelkast tot gebruik.
     
    Bereiding:
     
    Tandoorspiesen:
    Zet de luchtinlaat van de kamado op een klein kiertje en verwijder de rEGGulator, plaats de tandoor ring bovenop de luchtuitlaat en hang de spiesen in de ring. Zorg ervoor dat de temperatuur van de kamado rond de 175 tot 200 graden is. Loopt de temperatuur van de kamado te ver op dan kun je de rEGGulator of topvent op de tandoor ring plaatsen en hiermee de temperatuur regelen. Na 20-25 minuten zijn de spiesen klaar.

    Naanbrood:
    Bak ondertussen op een andere warmtebron in een licht ingevette plancha of skillet de broodjes, ongeveer 2 minuten per kant afhankelijk van de dikte van de broodjes.
     
    Wij bakten de broodjes op een soap stone, deze hoef je niet in te vetten en zorgt voor een ideale verdeling van de warmte tijdens het bakken. De soap stone hebben we eerst op temperatuur laten komen en bakten de broodjes af toen de kamado 225 graden was.
     
    Serveren:
    Op de naanbroodjes legden we wat frisse little gem, en daarop wat zoetzuur, blokjes procureur en rode peperringetjes. Daaroverheen schenken we wat van de frisse saus.
     
    Al met al een heerlijk ‘streetfood’ gerechtje. Koel wit wijntje erbij en ons hoor je niet meer op een zonnige zomerdag.

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking