0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Donderdag 31 Januari 2023

    Super Sappige Sinaasappel kip uit de Skillet

    Ook wij struinen het internet af op zoek naar inspiratie en recepten. Deze bereiden we dan vervolgens met onze producten. Soms is het ‘gewoon lekker', soms valt het tegen en soms vind je echt een pareltje.

    Zo vonden we op de site van Sophie Glutenvrij een kip oven-recept wat ons wel aardig leek.

    Maar toen we hem proefden waren we echt overdonderd. Deze staat zeker in onze top 5 van lekkerste hele kiprecepten.

    We gebruiken een hele Waardse Boerderijkip van een kilo.

    De Bastard richten we in op indirect heat, dus met platesetters en RVS roosters en op een keteltemperatuur van 180 graden.

    Dan pakken we een kommetje met 75 gram hele zachte roomboter, hierbij doen we de rasp van 1 sinaasappelschil, 6 afgeritste tijmtakjes, 3 fijngesnipperde knoflooktenen, 2 el honing, 1 el mosterd en wat peper en zout.

    Dit mengen we allemaal goed door elkaar, dan doen we hier het sap van 1 sinaasappel bij en mengen we goed door, het zal niet een hele egale massa worden, maar dat maakt niet uit.

    Vervolgens schillen we 2 sinaasappels en snijden deze in grove stukken, we snipperen weer 3 knoflooktenen en pakken 25 gram roomboter.

    Met peper en zout kruiden we de binnenkant van de kip waarna we de boter in blokjes snijden en hiermee samen met 2 takjes tijm, de sinaasappel en de knoflook de kip vullen.

    De poten knopen we aan elkaar en proberen de opening zo dicht mogelijk te knopen.

    Dan kerven we wat snedes in de kip smeren deze rondom in met de eerder gemaakte mix van boter, sinaasappel, honing etc.

    De kip gaat in een Petromax skillet op het RVS rooster en we plaatsen de Meater.

    Deksel dicht van The Bastard en we zetten de wekker op 15 min. Na een kwartier draaien we de kip in de skillet, bestrijken hem rondom met de gesmolten boter-sinaasappel marinade uit de skillet. Dit herhalen we weer na 15 minuten.

    Dit herhalen we tot de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 75 graden.

    Ben je tussendoor bang dat je kip te donker wordt, temper dan de temperatuur naar 150 graden.

    Het is zeker niet de mooiste kip en je krijgt geen krokante huid zoals bij een draaispit, maar deze moet je echt een keer maken en proeven.

    Zo super sappig en mals met een heerlijke smaak van de tijm, boter, knoflook en sinaasappel.

    Bestel hier je Waardse Boerderijkip

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking