0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ab de Graaf - Vrijdag 1 December 2019

    Sticky Jack Daniels Tennessee Honey Ribs

    We maken een paar lekkere dikbevleesde spareribs volgens de roemruchte 3-2-1 methode.
    Na het verwijderen van het vlies hebben we de ribben gerubt met Pig Wings Rub van Don Marco’s.
    Ondertussen hebben we de Big Green Egg Nederland met Dammers Restaurantkool mooi stabiel op 100 graden gebracht.

    We plaatsen de ribben in het rek en zetten de wekker op 3 uur.
    Na 3 uur vouwen we de ribben in aluminium folie, doen er 2 plakjes roomboter bij, een klein beetje appelsap en royaal Jack Daniel’s Tennessee Honey Whiskey Als laatste schenken we nog wat Blues HogSmokey Mountain BBQ saus over de ribben.
    We vouwen de pakketjes dicht en plaatsen ze terug in het rek. De wekker zetten we op 2 uur.
    Ondertussen gaan we even een biertje halen. Dat is het mooie van de 3-2-1 methode, de BGE blijft altijd keurig op 100 graden en je hoeft niets in de gaten te houden, alleen de klok.

    Na 2 (5 uur totaal dus) pakken we de ribben uit en plaatsen ze weer terug in het rek. Vervolgens lakken we de ribben met Blues Hog Smokey Mountain saus en zetten de wekker op 30 minuten.
    We lakken de ribben nog een keer en zetten de wekker op de laatste 30 minuten.

    That’s it!

    Bestel hier je dik bevleesde spareribs: https://www.beefexclusief.nl/hollands-varken-spare-ribs-dik…

    Recepten

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking