Steak Frites

Steak Frites

Steak Frites op het Mediterraanse strand

Je voeten in het warme zand, boven je ruist je parasol en je hoort de rollende mediterrane branding. De zilte zeewind geeft wat verkoeling en brengt meteen de geur van vers gegrild vlees mee.
Je maag rommelt, tijd voor een Bierre, cerveza, beer of gewoon een biertje en een sappige steak frites.

Steak Frites op het Mediterraanse strand

Je voeten in het warme zand, boven je ruist je parasol en je hoort de rollende mediterrane branding. De zilte zeewind geeft wat verkoeling en brengt meteen de geur van vers gegrild vlees mee.
Je maag rommelt, tijd voor een Bierre, cerveza, beer of gewoon een biertje en een sappige steak frites.

Steak Frites, misschien wel het meest verkochte vakantie menu.
Heet gegrild en heerlijk sappig. Vaak een dun gesneden rib eye. Bestel je in Frankrijk een entrecote grillé dan krijg je overigens ook wat wij hier een rib eye noemen.

Om toch het echte vakantie gevoel te krijgen met dit heerlijke weer, wilden we dit simpele vakantie menuutje in ons eigen Steakhouse ‘At Home’ maken.
Dus pakten we een mooie Jacks Creek Rib eye. Met een simpele snijmachine, die we ooit bij de Blokker gekocht hebben voor een paar tientjes sneden we deze door midden tot 2 steaks van 2 ons per stuk, maar slechts max. 1,5 cm dun.

We bestrooien de steaks met Maldon salt flakes en stoken de Big Green Egg op tot 250 graden met het gietijzeren rooster er in.
Zorg dat het gietijzer door en door heet is.

Dan leggen we de steaks op het rooster en na 30-40 seconden draaien we deze een kwart slag.
Omdraaien en herhalen en klaar is je steak.

Peper er op, frites erbij en voor de vorm een blaadje sla en een tomaat en je ultieme strandmenu is klaar.

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Steakhouse ‘At Home'

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box