Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
277758091_1909916705868615_1402256765994621845_n

SPIT GRILLED, GRAIN FED BLACK ANGUS RIBEYE ROLLADE

Rib eye op de BBQ is altijd een topper, maar deze keer bereiden we geen steaks maar een rib eye rollade. Dit mooie opgebonden stuk ribeye wordt al heerlijk gekruid geleverd wat er voor zorgt dat de kruiden smaak al lekker in het vlees getrokken is.

Rib eye op de BBQ is altijd een topper, maar deze keer bereiden we geen steaks maar een rib eye rollade.

Dit mooie opgebonden stuk ribeye wordt al heerlijk gekruid geleverd wat er voor zorgt dat de kruiden smaak al lekker in het vlees getrokken is.

We halen de rollade een dag van te voren uit de vriezer en laten deze rustig ontdooien in de koelkast.

2 Uur voor gebruik halen we deze uit de koelkast en uit de vacuümverpakking zodat deze kan ademen en op temperatuur kan komen. Doe je dit niet dan zal de kern bij aanvang maar 2 graden zijn en moet de buitenkant veel verder doorgaren om een goede kerntemperatuur te krijgen.

Als je de rollade low and slow zou voorgaren en daarna afgrillen heb je hier geen last van, maar wij gingen voor een spit bereiding.

We stoken de Big Green Egg op tot 240 graden en plaatsen de spitring. De rollade rijgen we aan het spit en deze plaatsen we in de Big Green Egg. We gebruiken deze keer geen rookhout omdat we al bijna een overdosis aan kruiden gebruiken.

We laten de ribeye een kleine 10 minuten zo op hoge temperatuur draaien om een mooi gegrilde buitenkant te krijgen, dan temperen we het vuur naar 180 graden en bestrijken de buitenkant van de rollade met een kruidenolie (mengsel van olie, dille, zout, peper, salie, knoflook, oregano en rozemarijn). Dit herhalen we na 10 minuten nog een keer.

Waarschuwing: Wij hebben de Meater + direct bij de start in de rollade gestoken parallel aan het spit, let op dit is wel op eigen risico. Als de Meater te heet wordt gaat er groot alarm af op je telefoon, maar in de eerste fase is het wel een zeker risico. Je kan ook de Meater insteken als de keteltemperatuur onder de 200 graden is, maar Meater boven direct heat blijft een zeker risico. Maar het werkt wel super handig, dus wij nemen de gok soms.

Als we een kerntemperatuur hebben van 45 graden halen we de rollade er af en leggen deze op folie met daarop een plak roomboter en wat dry rub. Hij mag /moet nog even doorgaren dus deze keer vouwen we het pakketje bewust goed dicht.

Ondertussen hebben we wat kastanjechampignons in plakjes gesneden en in een pannetje gebakken met royaal roomboter, zout, en een peper/knoflook mix.

Na een kleine 10 minuten pakken we de rollade uit en snijden deze in dunne plakken. We serveren de rollade met de champignons, gebakken aardappeltjes en wat salade.
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.